Espanyol

Rufete: “No he pensat a marxar”

Repàs del director esportiu. “No soc el problema del club i si ho soc me n'aniré”, ha dit el jerarca, que confia en l’ascens i que ha revelat que, quan es va fer càrrec de la banqueta, Chen li va confirmar que continuaria tot i baixar a segona

Francisco Joaquín Pérez Rufete ha trencat el seu silenci en una entrevista a La Grada TV. El director esportiu de l'Espanyol no havia tingut cap cos a cos amb la premsa des de la seva època com a director del futbol professional. De fet, una de les últimes entrevistes la va concedir a L'Esportiu. Ara ho ha fet en el plató de la Grada TV en la que sembla que serà l’única aparició, cara a cara, amb algun periodista. El director esportiu està en la diana des de fa molts mesos. De fet, molts aficionats no entenen per què continua tenint un càrrec de responsabilitat dins del club després de ser un dels artífexs directe del descens a segona divisió. Primer com a director professional i responsable del primer equip i després, com a salvavides fent-se càrrec de l’equip a manca de set jornades i sumant només un dels 21 punts en joc. Sigui com sigui, Rufete té la confiança del president, Chen Yansheng, que, al final, és qui dictamina què es fa i es deixa de fer a l’Espanyol. La resta són opinions i punts de vista. Rufete ha defensat la seva gestió en tot moment.”Vaig agafar les regnes de l’equip (com a tècnic) i Chen em va dir que si ens salvàvem, perfecte, i si no faria l’equip per retornar a primera”, ha revelat el mandatari blanc-i-blau tot insistint: “Quan es planteja la situació de ser entrenador, el més fàcil era dir que no, i potser jo no estaria aquí. La situació era molt crítica. El més fàcil era no posar-me d’entrenador, era un moment crític però no vaig abandonar el vaixell”. Rufete s’ha vist superat per moments, nerviós i fora del seu àmbit. Li costa comunicar i per moments ha intentat fugir endavant. L’any de pandèmia l’ha desgastat en el seu càrrec i se li ha notat en una posició gestual molt tensa. “A ningú li agrada passar per moments difícils i en un lloc on no et surten les coses però com a professional haig de reflexionar quines coses faig bé i quines malament. Vull recollir coses positives i èxits”.

El jerarca ha intentat defensar la seva posició conscient del pes de la motxilla del passat però ha circumscrit la seva responsabilitat des del gener del 2020. “La responsabilitat l’agafo al gener i soc el màxim responsable de que ha passat des d'aleshores. Aquesta és la realitat. De la resta en soc corresponsable” i ha admès: “Clar que veig que hem fet coses malament perquè si no no estaríem a segona”. En tot cas, el director esportiu és manté ferm en el seu càrrec.”No he pensat a marxar. He aguantat l’equip en alguns moments, al gener no hi havia direcció general, ho he fet pel club. He estat molt per aquest club: el sento i l’estimo” i ha tornat a insistir per aquest camí:”No soc el problema del club i, si ho soc, me n’aniré. Però el nostre objectiu és retornar l’equip a primera. Ara mateix sospeso això i estem en disposició de tornar. Estem en un bon moment”. 

D’altra banda, Rufete ha repassat temes propis com la renovació de Javi Puado, que ja està en marxa; les compres obligatòries de Vadillo i Dimata en cas d’ascens i la seva aposta per Vicente Moreno.

COMUNICACIÓ.

“Hem de millorar en tot i una de les coses és aparèixer més i explicar les coses quan toquen”.

VARGAS.

“És un jugador que va estar bé en els primers partits. Hem fet una gran inversió en ell, treballa molt bé en els entrenaments però el bagatge de minuts és fotut. Hem de seguir treballant, és un jugador per qui sempre ens truquen equips. Ens ha costat molts diners i no té el rendiment que esperàvem. Necessita minuts”.

MERCAT DE FUTUR.

“Vadillo, si pugem, són 1,8 milions i Dimata, 2 milions. Estem per sota dels deu milions d’inversió que va fer el Cadis quan va pujar. No estem hipotecats de cara al futur”.

VICENTE MORENO

“Si pugem, aniran encaixant les peces i Vicente Moreno és un gran tècnic a qui li preocupa la gestió del grup i amb gran capacitat d’anàlisis. Tenim un entrenador de molt futur i una peça angular”

COMIATS DE L’UTILLER I ÀNGEL MORALES.

“És un club de futbol passen moltes coses i no és un tema personal. Jo no ho decideixo tot. Són decisions que es prenen pel que fa a club i no és un caprici. Qualsevol estructura està oberta a canvis”.

PUADO, RENOVACIÓ EN MARXA

“És una grandíssima notícia el club. Hem presentat una primera oferta als seus agents i esperem tancar-ho aviat. Javi reuneix molts dels requisits de què és l’espanyolisme”.

MIGUELÓN.

“Ens el quedarem obligatòriament a final de temporada. I amb Víctor Gómez hi vaig estar parlant, estem molt content perquè està jugant amb el Mirandés. Tindrem tres laterals drets? Doncs al final hauran de quedar-se els que millor rendiment donin”.

TEMA MENTAL.

“Has de tenir resiliència i el que surt dels problemes més ràpid és el que guanya. Ens queden 12 partits i la mentalitat guanyadora no es construeix en un dia sinó en molts partits”.

ÈPOCA DE JUGADOR

“En tres anys, com a jugador, vaig viscut tot el que pot viure un club. No soc molt expressiu però el meu dia a dia és cuidar del club. Accepto les crítiques i intento millorar cada dia, em sento part del club i aquest m’ha ensenyat a no rendir-me. És un privilegi estar en aquest equip i esperem pujar a primera i quan ho aconseguirem canviarà la nostra perspectiva de les coses”.

ASCENS.

“Tot el que ha passat jo ho entenc però ara estem en un moment important del club. Crec en el tècnic i en els nostres jugadors per tornar a primera, d’on no hauríem d’haver caigut mai”.

LES DECLARACIONS DE RUFETE

He aguantat l’equip en alguns moments, al gener (2020) quan no hi havia direcció general; ho he fet pel club al que estimo i sento
Vicente Moreno és un gran tècnic a qui li preocupa la gestió del grup i amb gran capacitat d’anàlisi. Té molt futur i és una peça angular
Vadillo, si pugem, són 1,8 milions i Dimata, 2 milions. No estem hipotecats de cara al futur. Miguelón ja és nostres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)