Girona

L’impuls que feia falta

El Rayo també ensopega i el Girona tanca la jornada a dos punts dels madrilenys i de l’Sporting

Des de la remuntada a Las Palmas en un context crític, només l’Espanyol, embalat cap a primera, presenta un balanç millor que els de Francisco

Una acceleració contundent era l’única manera que tenia el Girona per alimentar l’esperança d’acabar atrapant la zona de play-off d’ascens, que ha vist des de fora tota la temporada i en determinades fases a una distància difícil de digerir, sobretot per la irregularitat amb què havia anat transitant. El canvi de ritme ha arribat i el Girona ha presentat candidatura. La victòria a Oviedo, on es va sobreposar a una allau de baixes comparable a les més cridaneres d’una temporada amb molts contratemps, ha acabat d’impulsar un equip que s’ho creu més que mai. I per si no estigués prou engrescat, el Rayo va tancar la jornada amb un empat a casa contra el cuer, l’Albacete. El 2-2 a Vallecas –Bebé va evitar la derrota dels d’Iraola– fa que els gironins no tinguin només un objectiu per atrapar sinó dos, perquè tant el conjunt madrileny, que tanca la zona de play-off, com l’Sporting –enllaça tres derrotes i un empat i ha de visitar Montilivi– tenen dos punts més.

Els gironins han incrementat de manera contundent el ritme de puntuació gràcies a les victòries. Sense grans cadenes d’alegries, l’equip va fer un canvi a partir de la visita a Las Palmas, en un moment crític. La remuntada en la segona part va ser el punt de partida d’una sèrie de cinc victòries en les set últimes jornades, en què ha aconseguit el mateix nombre de triomfs que en les 17 cites anteriors. El Girona és, de fet, el segon millor equip en aquesta fase de campionat (16 punts dels últims 21 en joc). Només supera els seus números l’Espanyol, que s’ha embalat i ja fa números de quan podrà celebrar el retorn a primera.

Els únics partits dels set últims que no han guanyat els de Francisco són a Sabadell, on va buscar amb insistència el 2-3, i a Vallecas, d’on va sortir frustrat per l’arbitratge i amb la sensació que se li apagava la flama. Ni Francisco ni l’equip han perdut la fe, i això que han hagut de fer front a moltes adversitats. Les últimes es van concentrar abans de la visita al Carlos Tartiere, amb set baixes de pes. Ho resumia Francisco després del triomf: “Tot el que hem viscut ens fa ser millors, més solidaris i saber resistir. Estem en el millor moment perquè el treball del dia a dia és bo i cada dia és com si fos l’últim. Sabem d’on venim, on som i on volem ser.”

DOS PER ATRAPAR

L’empat del Rayo a casa contra el cuer és un impuls més per al Girona, que ara té dos rivals a l’abast

EL RITME

Han guanyat els mateixos partits (cinc) en les set últimes jornades que en les disset anteriors

MÉS MÈRIT

JORNADA 37
Girona-Tenerife dissabte, 16 h Leganés-Sporting dium., 18.15 h Las Palmas-Ponferr. dium., 20.30 h Sabadell-Rayo dilluns, 19 h
JORNADA 38
Ponferr.-Albacete 8/5 (18.15 h) Logroñés-Girona 9/5 (18.15 h) Rayo-Leganés 10/5 (19 h) Sporting-Lugo 10/5 (21 h)
JORNADA 39
Girona-Sporting Fuenlabrada-Rayo Leganés-Logroñés Castelló-Ponferradina
Els gironins han sabut reaccionar i treure l’orgull en moments molt delicats, minvats pels contratemps
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)