Girona

Pol Lozano, el més desitjat

El Girona oficialitza l’arribada del migcampista fins al 30 de juny del 2022 gràcies a un acord amb l’Espanyol

El jugador, que pot actuar en diverses posicions, tanca la medul·lar demanada per Míchel Sánchez

Pablo Moreno tornarà per reforçar l’atac i el club esperarà alguna oportunitat de mercat per a la línia ofensiva

El Girona va anunciar un acord de cessió amb l’Espanyol per aconseguir els serveis de Pol Lozano fins al 30 de juny del 2022. D’aquesta manera, el conjunt blanc-i-vermell lliga el futbolista que compleix la petició i el perfil buscat per Míchel Sánchez, un jugador que es pot adaptar a la posició de pivot, en un hipotètic doble pivot o, fins i tot, a la demarcació d’interior amb recorregut. Amb la medul·lar tancada després de l’arribada de Pol Lozano, la direcció esportiva comandada per Quique Cárcel centrarà els seus esforços, ja en l’últim dia de mercat, a reforçar la parcel·la ofensiva amb una o dues peces més. La primera serà Pablo Moreno, que repetirà la cessió del curs passat procedent del City i, la segona, tot i que no segura, podria sorgir d’una última oportunitat de mercat. A més d’això, i comptant que no hi hagi cap moviment de sortida d’última hora, no es tanca cap porta, al contrari, al retorn d’Aday Benítez després d’un estiu esperant respostes i entrenant-se a part una vegada conclòs el seu contracte.

Paper intermitent

Lozano va néixer a Sant Quirze del Vallès l’octubre del 1999 i es va formar al Mercantil i l’Espanyol, club en el qual va anar escalant pels diversos equips de les seves categories inferiors fins a arribar al primer equip procedent del filial amb només 20 anys. El migcampista va debutar a primera al Bernabéu el desembre del 2019 i, des de llavors, ha estat en dinàmica del primer equip, tot i que la seva participació ha estat molt irregular. I és que el vallesà va disputar 24 partits la campanya passada a segona A, però només va acumular 368 minuts i va afegir-ne dos de copa (157 minuts). És per això que el club blanc-i-blau i el mateix futbolista han entès que el millor era una cessió a un equip per mirar de disputar els minuts que Vicente Moreno no li assegurava, ja de nou amb l’equip a primera. Amb 21 anys i molta projecció, Pol Lozano ha vist clar que una cessió a un club de segona A li pot aportar experiència i nous coneixements en la seva primera experiència lluny del club que estima. Al Girona trobarà la competència de Terrats, el pivot titular en les tres primeres jornades, a més dels interiors Aleix Garcia, Gerard Gumbau i Ibra Kébé, que s’han repartit els minuts.

Davant dels mitjans de comunicació, Míchel ja va definir, sense dir el seu nom, les qualitats de Pol Lozano, el seu desig. El tècnic madrileny té clar que el seu nou futbolista aportarà potència, recorregut i, al mateix temps, bon toc de pilota, tot el que necessita tant per al 4-3-3 habitual que aplica com per al 4-2-3-1 que ha utilitzat en els dos últims enfrontaments.

Pablo Moreno, Aday...

En l’últim dia de mercat i amb el mig del camp, la porteria i la defensa tancats –Míchel ja va explicar que el lateral dret havia deixat de ser una prioritat amb la irrupció d’Arnau, a més de Calavera o la possibilitat de posar-hi Valery–, el Girona se centra a reforçar-se en atac. El tècnic madrileny fa setmanes que demana profunditat, verticalitat i gol, però l’equip ha perdut Sylla i només ha incorporat Baena, més a gust jugant per l’interior. El retorn de Pablo Moreno, de nou, cedit pel City és gairebé un fet, i el club mirarà de lligar una altra peça atacant per satisfer les necessitats i les demandes del seu entrenador, que en l’extrem dret de moment ja ha utilitzat tres futbolistes diferents en edat de juvenil (Ureña, Darío i Gabri).

El problema més gran que es pot trobar Quique Cárcel a l’hora d’intentar fitxar un segon atacant és el marge lliure del límit salarial que pugui tenir per cobrir. Tot fa pensar que, en cas de fer-se una nova incorporació a part de Pablo Moreno, els equilibris hauran de ser grans per encabir-lo en el cost total de la plantilla, i això fa que, amb només un dia, sigui una operació complexa però no impossible, ja que sempre apareixen oportunitats d’última hora en el mercat. Precisament els malabars que haurà de fer l’entitat per no sobrepassar el límit salarial haurien impedit abordar més directament el retorn de Cristóforo, amb unes pretensions elevades. Qui no té les portes tancades a tornar a vestir-se la blanc-i-vermella és Aday. El de Sentmenat fa setmanes que s’entrena a Girona pel seu compte esperant la trucada del club. Lliure des que va acabar contracte el 30 de juny, el lateral i extrem, que es pot adaptar a les dues bandes, podria fitxar com a gironí, o per qualsevol altre equip, més enllà de l’1 de setembre. En tot cas, el cost d’aquesta operació es podria afrontar amb més garanties per tancar una plantilla d’acord amb les inclemències econòmiques a conseqüència de l’excés en el límit salarial del curs passat tot i els traspassos lligats de Mojica i Sylla o l’acord de LaLiga amb el fons d’inversió CVC.

EL PERFIL

Pol Lozano pot actuar com a pivot, en el doble pivot o també com a interior

A PETICIÓ DE MÍCHEL

L’entrenador va demanar un mig amb potència, que fes metres i que toqués bé la pilota

AMB PRESSA

El Girona té l’últim dia per tancar un o dos jugadors ofensius i qui sap si alguna peça més

LA FITXA

Pol Lozano Vizuete
Sant Quirze del Vallès (Barcelona) 06-10-1999 (21 anys) Alçada: 1,76 m Posició: migcampista
Etapa de formació
Mercantil i Espanyol
Etapa de sènior
2016/17
Espanyol B (2a B) 1 p., 0 g.
2017/18
Espanyol B (3a) 29 p., 2 g.
2018/19
Espanyol B (2a B) 31 p., 0 g.
2019/20
Espanyol B (2a B) 11 p., 0 g.
2019/20
Espanyol (1a) 14 p., 0 g.
2020/21
Espanyol (2a A) 26 p., 0 g.
Debut a primera
7/12/2019 en un Real Madrid-Espanyol (2-0), amb 20 anys.
Debut a segona A
12/9/2020 en un Espanyol-Albacete (3-0), amb 20 anys
Debut a segona B
14/5/2017 en un Sabadell-Espanyol B (3-2), amb 17 anys
Palmarès
1 lliga de 2a divisió A amb l’Espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)