Espanyol

La motxilla pesa menys

Espanyol. Victòria balsàmica i patida dels blanc-i-blaus contra el cuer, l’Alavés. Un primer triomf que alleuja l’entorn i també la plantilla

Espanyol 1 Alavés 0

ESPANYOL:Diego López, Óscar Gil, Sergi Gómez, Cabrera, Pedrosa; Keidi Bare (David López, 74’), Darder (Melendo, 87’), Morlanes (Mérida, 65’); Embarba, RDT (Dimata, 74’), Nico (Wu Lei, 65’).ALAVÉS:Pacheco, Martín (Toni Moya, 86’), Tachi (De la Fuente, 86’), Laguardia, Rubén Duarte, Pina (Pellistri, 71’), Loum, Manu García (Miazga, 85’), Rioja, Guidetti (Mamadou Sylla, 61’), Joselu.GOLS:1-0 (53’) RDT, de penal.ÀRBITRE:Melero López (andalús) T.G.: A Rubén Duarte (52’); Laguardia (92’), Cabrera (92’).PÚBLIC:6a jornada del campionat de lliga. 14.254 espectadors van presenciar el partit en directe.

Era una final i l’Espanyol l’ha guanyat. No era un partit a cara o creu, però sí un triomf balsàmic per dissipar els nervis de l’entorn i també els interns que podien créixer. La primera victòria de la temporada va arribar amb un Espanyol massa poruc i tímid contra un dels pitjors equips, per no dir el més dolent, de primera. Però, ahir, més que mai, era necessari un triomf per digerir el calendari més immediat amb una visita, dissabte, al Sánchez Pizjuán, i després rebre el Madrid.

L’Espanyol va entrar amb força en el partit conscient que havia de buscar les pessigolles al seu adversari. Així van arribar dues bones accions que van acabar amb gols de RDT. Les dianes no van pujar al marcador per fora de joc. Aquest inici fulgurant va deixar pas a un caminar gris d’un Espanyol que es va diluir sense arguments per intimidar el seu adversari. Torturat pels dos gols anul·lats, va abaixar els braços i es va deixar portar. El joc d’atac era inexistent. Melamed no va tocar cap pilota de perill durant tota la primera part. Embarba no buscava cap un contra un i Morlanes i Darder estaven massa estàtics. Un conjunt pla que no s’atrevia i que posava les coses molt fàcils a l’Alavés. Els bascos vivien un partit còmode i d’exigència mínima. De fet, tret dels dos gols invalidats, l’Espanyol no va rematar a porteria en tota la primera part. I l’Alavés, abans del descans, va fer tres xuts amb perill que van elevar el nerviosisme ambiental.

Darder, el líder

Calia veure si l’Espanyol tenia arguments per imposar el seu futbol en el segon acte. En aquest moment va aparèixer la figura de Sergi Darder. El mig és, ara mateix, el líder. És el mestre de cerimònies que mou l’equip. Està en un gran moment de joc; però, per damunt de tot, de confiança. Això fa volar el seu futbol fins a nous horitzons. Un futbolista atrevit, no només en la visió perifèrica del joc, sinó en la conducció. Si Darder juga, l’Espanyol es diverteix. Ell és la llum, el far, i ahir el partit va agafar una nova dimensió en les seves botes. Amb l’electricitat del d’Artà, els periquitos semblaven un altre equip i, així, va arribar de manera radical el primer gol que va pujar al marcador. RDT va assistir Morlanes, que connectava un xut que va impactar a la mà de Rubén Duarte. Penal clar. El punta madrileny no va fallar des dels onze metres per endreçar un partit que se’ls havia ennuegat en la primera part. L’Espanyol va anar gestionant el partit de manera més nítida que la primera part, però sense trobar el segon gol de la tranquil·litat. Una situació que es va convertir en taquicàrdia en els últims minuts quan Wu Lei va fallar un clar un contra un amb Pacheco. Després, l’Alavés va aprofitar els sis minuts d’afegit (incomprensibles pel nul temps perdut) i va tenir una ocasió per empatar. Cabrera, atent, la va salvar. Amb el xiulet final, l’afició va respirar. I és que el triomf és un d’aquells instants que poden marcar una temporada. Ahir, el millor: el resultat. La manera: discutible.

ELS VESTIDORS

La victòria és molt important, però hi ha més coses. Hem sabut patir amb un marcador ajustat
Vicente Moreno
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Hem aconseguit la victòria que tant buscàvem. Ara necessitem seguir sumant i millorant
Raúl de Tomás
entrenador de l’Espanyol
Ens ha faltat gol i crear més ocasions, però l’equip ha competit bé i estic content
Javi Calleja
ENTRENADOR DE L’alavés
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)