Espanyol

Connexió Vallecas

Espanyol. La sintonia entre De Tomás i Embarba es va tornar a fer evident per obrir diumenge el camí del triomf contra el Madrid; l’extrem ha assistit en un 37% dels gols del punta madrileny

Rere la immensa rialla de l’espanyolisme, un petit somriure es va esbossar també a Vallecas. De satisfacció per recordar que de tant en tant David ofèn Goliat, i en cap cas de sorpresa per veure com dos dels fills pròdigs del Rayo, Adrián Embarba i Raúl de Tomás, ensenyaven a l’Espanyol el camí cap a la porteria de Thibaut Courtois. “Aquesta societat la coneixem bé, ve de lluny. Tenen sort que són amics i això els genera una complicitat especial”, confirma David Cobeño, exporter i ara director esportiu del Rayo.

Units per un cordó umbilical des de la banda fins al cor de l’àrea, els dos futbolistes madrilenys van viure un dels dies més especials des que van aterrar a Barcelona, apostant per un Espanyol que agonitzava i, encara que no van aconseguir reanimar-lo en un primer moment, van contribuir a ressuscitar-lo en un any a segona divisió en què ja van evidenciar una complicitat especial. I és que des que es va enfundar la samarreta de l’Espanyol, RDT ha d’agrair el 37% dels seus gols a la cama privilegiada d’Embarba, assistent en 10 dels 27 gols del portentós davanter. “La clau d’Embarba és que està permanentment pensant a donar profunditat; ja Míchel al Rayo li demanava molt, i després és molt ràpid executant. Això dificulta molt la vida al defensa”, sosté Cobeño, que atribueix a una mescla entre talent i treball el rèdit que està donant l’extrem. Sobre el davanter, cap dubte. “És un fora de sèrie”, assenyala sobre un De Tomás que es veu amb nivell de selecció i que, segons el director esportiu del Rayo, és molt més que un rematador. “Quan surt de l’àrea té talent per acumular rivals, per atraure l’atenció i després per canviar l’orientació del joc allà on el rival està més desprotegit”, continua Cobeño, que considera que el seu joc fora de l’àrea acaba afavorint de retruc la seva capacitat per ser determinant a l’àrea. “Ell surt a jugar fora però quan oxigena el joc se’n va amb potència a l’àrea, fet que li permet atacar des de segona línia les zones de rematada.”

Atacant el primer pal, agafant l’esquena de Militão i anticipant Lucas Vázquez, RDT va desfermar el primer crit de Cornellà-el Prat, aprofitant una de les 62 centrades a l’àrea que ha fet Embarba en els vuit partits que ha disputat. L’atacant blanc-i-blau és el que més vegades ho ha intentat en tot el campionat, i ha centrat dues vegades més que Rubén García (60) i nou més que Fekir.

Des del cor de Vallecas va néixer una societat que avui dona rèdits a l’Espanyol i que va ser protagonista el dia més feliç del poble blanc-i-blau des del retorn a primera divisió.

“És la línia a seguir”

L’altre gran protagonista de la festa, Aleix Vidal, va expressar la seva alegria per haver aconseguit el gol que va donar tres punts històrics a l’Espanyol. “No soc de marcar gaires gols, però quan ho faig intento disfrutar-ho al màxim”, va dir el futbolista català, que va narrar l’acció d’un dels gols més importants de la seva trajectòria a primera. “La rebo i arrenco. L’últim toc potser se me’n va un pèl llarg, Nacho decideix sortir, amb la sort que hi poso la punteta, li faig el túnel i em queda perfecte per definir”, va assenyalar l’exjugador del Sevilla.

ELOGIS

Embarba executa molt ràpid i és difícil d’aturar per als defenses. De Tomás és un fora de sèrie
David Cobeño
DIRECTOR ESPORTIU DEL RAYO VALLECANO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)