Espanyol

Només punts de sutura

Espanyol. L’equip de Vicente Moreno torna de Vallecas amb la motxilla buida i continua sense guanyar a fora de casa després de setze jornades. Darder acaba amb un trau i Fran Mèrida, expulsat en l’afegit

Rayo 1 Espanyol 0

RAYO VALLECANO:Dimitrievski, Balliu, Catena, Saveljich, Fran García, Isi, Valentín, Unai López (Pathé Ciss, 66’), Álvaro García (Nteka, 88’), Trejo (Kevin Rodrigues, 88’) i Sergi Guardiola (Falcao, 74’).RCD ESPANYOL:Diego López, Aleix Vidal, Sergi Gómez (Calero, 61’), Cabrera, Pedrosa, Keidi Bare (Loren, 61’), Yangel Herrera, Darder (Nico Melamed, 74’), Embarba (Morlanes, 74’), Puado i Raúl de Tomás.GOLS:1-0 (54’) Cabrera, en pròpia porta.ÀRBITRE:Munuera Montero. T.G.: a Óscar Valentín, Trejo, Nteka, Puado, Cabrera i Aleix Vidal. T.V.: a Fran Mèrida (93’).PÚBLIC:Uns 10.000 espectadors a Vallecas.

Hi ha dies en què més val no sortir del llit. La pilotada de Sergi Gómez a Yangel Herrera directa a la carn d’olla i una posterior topada fortuïta de cap contra cap del veneçolà amb Sergi Darder en els primers deu minuts de partit van ser dues bones pistes per intuir que l’Espanyol no tindria un bon dia a Vallecas. Herrera va acabar estès a terra adolorit a la zona de les seves parts nobles i Darder va acabar amb un trau, que va obligar els metges a grapar-li la ferida i fer-li un aparatós embenat al cap més propi d’un hospital de campanya que d’un estadi de futbol. El gol de Cabrera en pròpia porta que acabaria decidint el partit va confirmar els pitjors presagis. Mal partit de l’Espanyol, que continua sense guanyar a fora de casa en aquesta lliga, i ja estem al mes de desembre. Semblava que la victòria en la copa al camp del Soares podria implicar un canvi de tendència en els partits lluny de Cornellà, però caldrà continuar esperant.

L’Espanyol no guanya a Vallecas des del 2014. La temporada passada, amb tots dos equips a segona divisió, el Rayo ja va guanyar els dos partits a l’equip de Vicente Moreno. Li té presa la mida, l’equip d’Iraola.

L’Espanyol no va fer un bon partit i va tenir una fuita en la seva banda dreta. El Rayo va olorar sang per la banda d’Aleix Vidal i va insistir a atacar per aquella zona. Una rematada de cap de Catena en una acció a pilota aturada i un xut d’Isi Palazón massa encreuat (37’ i 47’) van ser dos avisos seriosos abans del gol. El premi per al Rayo arribaria en el minut 54, després d’una acció mal defensa col·lectivament per l’Espanyol. Primer Cabrera va refusar malament amb el cap, la pilota va agafar encara més alçada i quan va baixar, en l’acció continuada, Aleix Vidal i Sergi Gómez van estar molt indecisos i es van deixar pispar la cartera per Álvaro. El d’Utrera va fer la centrada i Cabrera, en el seu intent de tallar la jugada, va acabar marcant-se en pròpia porteria.

RDT va obligar a lluir-se a Dimitrievski en la primera part, amb una rematada de cap que després de botar a terra va trobar la bona resposta de l’internacional macedoni. Però l’Espanyol no va tornar a xutar fins al minut 73. Amb l’entrada al camp de Morlanes i Melamed, l’equip de Vicente Moreno va millorar. L’equip va tenir més la pilota i va generar més. I l’Espanyol va merèixer el gol en dues accions culminades per Puado. El dorsal 9 de l’Espanyol va connectar un xut enverinat en el minut 75 que Dimitrievski va rebutjar amb una mà, amb una aturada poc ortodoxa. Nou minuts després el mateix Puado va enviar a fora el seu xut després d’una bona acció entre Melamed i RDT.

El Rayo no perd al seu estadi des del partit d’anada de promoció d’ascens contra el Girona. Allà ja hi ha llepat també el Barça de Koeman aquest any i només el Celta ha estat capaç d’endur-se’n un punt. L’Espanyol va intentar buscar almenys l’empat, com el Celta fa tres jornades, però l’equip d’Iraola va mostrar ofici. Quan es va quedar sense futbol, va aplicar altres recursos i va dur el partit a un terreny que va perjudicar l’Espanyol. El Rayo va embrutar el partit. Primer Nteka es va jugar l’expulsió amb una acció lletja sobre Cabrera. Però qui acabaria veient la vermella seria Fran Mèrida, quan era a la banqueta. Ell va ser l’assenyalat per Munuera Montero després d’una picabaralla col·lectiva a la banda ja en el temps afegit.

VESTIDORS

La valoració del partit és negativa perquè no hem aconseguit sumar. Sabíem que el partit no seria fàcil
Vicente Moreno
L’expulsió de Fran Mèrida? És qui menys cosa ha fet en tot el sidral. Suposo que algú havia d’anar al carrer...
Vicente Moreno
Hem competit bé en un camp difícil. Ells s’han trobat un gol en pròpia porta i a nosaltres ens ha faltat encert a dalt
Diego López
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)