Espanyol

Una parella ideal

Espanyol. RDT i Darder fabriquen el triomf del conjunt blanc-i-blau contra el Mallorca, que l’acosta la permanència

Espanyol 1 Mallorca 0

ESPANYOL:Diego López (Oier, 46’); Óscar Gil, Calero, Cabrera, Pedrosa; Keidi Bare (Morlanes, 55’), Yangel Herrera, Darder; Embarba (Melamed, 71’), Vilhena (Aleix Vidal, 55’) i RDT (Loren, 86’).MALLORCA:Sergio Rico; Giovanni González (Fer Niño, 90’), Valjent, Raíllo, Jaume Costa; Baba (Llabrés, 82’), Antonio Sánchez (Salva Sevilla, 60’), Kang-in-Lee (Kubo, 60’), Dani Rodríguez; Ángel (Abdón Prats, 46’) i Muriqi.GOLS:1-0 (42’) RDT.ÀRBITRE:Muñiz Ruiz (col·legi gallec).T.G.:Als locals Keidi Bare, Aleix Vidal i Morlanes i al visitant Jaume Costa, Muriqi.PÚBLIC:17.578 espectadors al RCDE Stadium.

L’Espanyol respira. El conjunt orientat per Vicente Moreno és a un pas d’assolir l’objectiu de la permanència després de la victòria d’ahir (1-0) contra un Mallorca que va caure a llocs de descens i a què deixa a 10 punts quan en queden 27 per disputar-se’n. Era, doncs, un duel vital per no ficar-se en un embolic, que els blanc-i-blaus van treure endavant, una vegada més, sense ostentació ni estridències, més enllà de RDT i Sergi Darder, que juguen a una altra cosa. I és que tots dos són la nota dissonant en un Espanyol monòton i els números ho mostren: RDT, amb 14 gols, és el tercer màxim golejador del campionat, mentre que Darder, amb 7 assistències, és el tercer màxim assistent del campionat. I ahir van fer el que millor saben fer: l’un, marcar i l’altre, assistir per fabricar el gol que va significar el triomf.

De nou, amb el RCDE Stadium d’escenari, allà on ha aconseguit gairebé el 80% dels punts que porta (28 de 36), l’Espanyol va fer un partit pràctic, molt similar al que havia fet, fa dues setmanes, contra el Getafe (2-0). En la primera part, va ser superior, no va patir al darrere i va tenir la pilota, va jugar a camp contrari, tenint en un actiu Embarba, relleu del sancionat Puado i reconciliat amb l’afició, el jugador amb més ullal, ja que ho va provar de lluny amb dos xuts verinosos que van marxar fora per ben poc. Tot i això, no va ser fins que Darder i RDT van connectar que el grup periquito va marcar. La realitat és que li costa trobar espais i generar ocasions contra un equip tancat com ahir el Mallorca i el gol, just abans del descans (42’), va ser en un contraatac que Darder va comandar de manera sublim. El mallorquí va agafar una pilota a camp propi, va conduir-la al contrari aguantant la cursa de diversos rivals i, de cop, es va aturar per treure’s una passada en profunditat que va deixar sol davant de Sergio Rico a RDT, que no va perdonar.

El guió, però, va canviar en el segon temps i els papers van capgirar-se. El conjunt entrenat per Luis García Plaza va passar a dominar l’esfèrica a terreny blanc-i-blau i va intentar, sense massa èxit, inquietar Oier, substitut en el descans de Diego López, ressentit de les molèsties. El porter guipuscoà es va mostrar segur i va reaccionar bé en una rematada de cap de Muriqi, la més clara dels visitants. Per l’Espanyol, en un contraatac, RDT va tenir el segon, però Sergio Rico, ara sí, va guanyar-li la partida.

Costa moltíssim guanyar a tothom. Crec que les coses s’estan fent bé i l’equip competeix
Sergi Darder
MIGCAMPISTA DE l’ESPANYOL
Últimament no m’estava trobant del tot còmode al camp i estic content de tornar a marcar
Raúl De Tomás
DAVANTER DE l’ESPANYOL
Hem tret molts punts a casa. Quan la comunió entre afició i equip funciona és més fàcil
Vicente Moreno
TÈCNIC DE L’ESPANYOL
La victòria ens apropa al primer objectiu, però no està certificat. Hi donem molt de valor; no guanyar ho hauria canviat tot molt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)