Espanyol

Mala ratxa sense fi

Espanyol. Tot i perdre a domicili contra el cuer, l’empat del Mallorca a Sevilla permet a l’equip blanc-i-blau assegurar-se matemàticament la permanència a primera a falta de dues jornades

Alavés 2 Espanyol 1

ALAVÉS:Pacheco, Tenaglia, Laguardia, Lejeume, Duarte, Escalante (Pina, 81’), Loum, Miguel (Marc Tenas, 73’), Jason (Martín, 81’), Rioja (Pere Pons, 96’) i Joselu.ESPANYOL:Diego López, Aleix Vidal (Rubén, 48’), Calero (Vilelha, 73’), Sergi Gómez, Cabrera, Herrera, Darder, Nico (Fran Mérida, 73’), Melendo (David López, 48’), Puado i Raúl de Tomás (Wu Lei, 73)’.GOLS:1-0 (6’) Miguel de la Fuente, 1-1 (10’) RDT, 2-1 (58’) Escalante.ÀRBITRE:Pizarro Gómez. T.G.: a Yangel Herrera (29’ i 46’) i Aleix Vidal (40’) de l’Espanyol; a Loum (41)’ i Laguardia (89’) de l’Alavés..PÚBLIC:12.729 espectadors a l’estadi de Mendizorrotza.

L’Espanyol va saltar a la gespa del Mendizorrotza amb un plantejament conservador, conscient que el partit podia ser una trampa degut a la necessitat imperiosa que tenia l’Alavés de guanyar, en plena lluita per obrar el miracle i mantenir-se en la categoria d’or del futbol.

L’equip blanc-i-blau, però, es va veure sorprès per un gol matiner del conjunt basc en el 6’, després d’una sortida de pilota erràtica de Cabrera, que va interceptar Luis Rioja i després d’una bona passada a Miguel de la Fuente, aquest va batre per sota Diego López inaugurant, així, el seu marcador personal aquesta temporada. Només dos minuts més tard, l’Alavés va poder fer el segon. Acte seguit, l’àrbitre va xiular penal a favor de l’Espanyol per una trepitjada de Tenaglia a RDT, una decisió que va haver de ser revisada pel VAR per possible fora de joc del davanter periquito, però que finalment va ser vàlida per mil·límetres. El mateix Raúl de Tomás va transformar la pena màxima sumant el seu setzè gol en la lliga i s’apropa a Iago Aspas en la carrera pel trofeu Zarra.

Després de l’empat, l’Espanyol es va veure beneficiat per un gol polèmicament anul·lat a l’Alavés per una falta lleu d’Escalante a Diego López. Els bascos es van treure la por de sobre i van tenir més ocasions per marcar, però el porter blanc-i-blau ho va impedir amb grans intervencions. Mentrestant, l’equip català va decidir no arriscar.

Només de començar la segona part, Yangel Herrera va ser expulsat per doble targeta groga, fet que va condicionar que l’equip es fes enrere i que va aprofitar l’Alavés per assetjar la porteria rival fins a aconseguir el 2 a 1 en el 58’. Escalante va anotar el gol de la victòria després de rematar una falta servida per Jason.

Tot i aquest triomf, els bascos poden ser avui oficialment equip de segona si el Cadis guanya al Reale Arena. Per la seva banda, l’Espanyol ha d’agrair l’empat aconseguit ahir pel Mallorca al Sánchez Pizjuán, ja que li ha permès certificar matemàticament la permanència a primera divisió quan encara queden sis punts en joc.

En la primera part el partit estava menys difícil del que podíem esperar, però ens ha faltat generar més per arribar al descans guanyant
En la segona part no hem tingut temps de res després de l’expulsió en els primers segons. Sempre defensaré el jugador
Acabar la temporada amb aquestes sensacions és una pena, però queden dos partits