Espanyol

Accident de pretemporada (0-1)

L’Espanyol cau en el darrer minut davant el Linense de primera FEF en un partit espès i amb pitjors sensacions que en els anteriors

L’Espanyol ha perdut (0-1) contra la Balompédica Linense en el darrer amistós de l’estada a Marbella. Les sensacions no han estat tan bones com contra el Lilla o els anteriors partits, s’ha vist a l’equip força més espès, especialment a la primera meitat. Com contra Las Palmas, l’equip es queda a zero davant un rival de categoria inferior - aquest dues menys -, i encaixa el primer gol d’aquesta pretemporada. En l’apartat positiu, bons detalls de diversos jugadors, sobretot avui dels més joves, com Koleosho, Omar i Rubén Sánchez.

La primera part no ha estat gens positiva. L’equip ha intentat sortir intens i vertical, i al segon minut ha arribat la primera ocasió. Embarba ha aprofitat el rebuig d’un xut de Vilhahermosa per engaltar un llançament que s’ha estavellat a la cara externa del pal de la porteria del Linense.

A partir d’aquí, un Espanyol poc reconeixible. L’equip no ha optat avui per la pressió alta i ha fet un pas enrere esperant al Linense. No ha patit pràcticament gens en defensa, però també ha tingut menys pilota i no s’ha sentit còmode sobre la gespa. De fet, malgrat que ha estat igualat, el percentatge de possessió ha estat tímidament superior pels gaditans durant els primers quaranta-cinc minuts.

I quan ha tingut la pilota, a l’Espanyol li ha faltat atreviment i idees clares, sobretot en el joc interior. Han aparegut poc Pol Lozano i Keidi, una mica més Vilhahermosa, però sense excessiu encert. Més intenció per fora. Molt participatiu Embarba, però poc precís. I bons detalls de la banda dreta formada pels joves Omar i Luca Koleosho.

Tot i això, la més clara del primer temps ha estat per l’equip de Nacho Castro. Als disset minuts, una pèrdua de pilota d’Embarba després d’una mala passada horitzontal en sortida ha provocat que Omar Perdomo pogués finalitzar des de la frontal de l’àrea i enviés la pilota al pal.

Pocs minuts després ha aparegut Pol Lozano amb un potent xut llunyà amb cama dreta que ha passat proper a l’escaire. Al 38 ho ha provat Joselu. Calero ha trobat a Koleosho a l’esquena del seu lateral, l’extrem s’ha internat a l’àrea i ha deixat l’esfèrica enrere per a la finalització de primeres de l’exdavanter de l’Alabés, però la pilota ha sortit per sobre de la porteria. I just abans del descans un apunt negatiu. Embarba s’ha hagut de retirar del terreny de joc per unes molèsties i l’ha substituït Nico Melamed.

Tres cares noves s’han sumat a Melamed en el segon temps. Han ingressat Lecomte, Rubén Sánchez i Jofre Carreras, com a davanter centre. L’equip ha fet un pas endavant i ha començat molt millor. Més pilota, més ritme en la circulació i major confiança en sortida davant la pressió rival per trobar opcions de progressar i acabar fent mal pels costats. Bons minuts de Pol i Vilhahermosa per dins i en la distribució, atrevits Rubén i Luca per la dreta i Oliván i Melamed per l’esquerra.

I ha trobat els fruits de l’Espanyol per fora. Al minut vuit Rubén Sánchez ha superat al seu marcador en l’u contra u i ha posat una gran centrada que ha estat a punt d’acabar en el gol de Jofre Carreras, que s’ha quedat a centímetres de connectar amb l’esfèrica. Al 18, ha estat Oliván per l’esquerra qui ha posat una bona pilota al mateix Carreras que ha rematat alt.

Superats els vint minuts de la segona, més canvis. Han entrat Darder, Vinícius Souza i Simo. I al 25 ha arribat el primer xut a porta de l’Espanyol, obra de Melamed des de la frontal i que ha refusat el porter de la Canonja Alberto Varo.

El tram final tampoc ha estat gaire positiu, el partit s’ha quedat sense dominador clar i el Linense ho ha aprofitat per anotar el gol de la victòria al darrer minut del temps reglamentari. Una centrada des de la dreta ha acabat amb una gran rematada acrobàtica del català Gerard Oliva, que ni Lecomte ni la defensa han pogut evitar que traspassés la línia. En el darrer minut d’afegit Jofre Carreras ha tingut l’empat. Un servei de cantonada de Darder ha acabat amb una gran rematada d’esperó del de la pedrera que s’ha estavellat al travesser.

Accident de l’Espanyol i un partit més en el procés de preparació del nou equip de Diego Martínez. Aquest quedarà entre els més discrets, res anormal en les pretemporades. Continuar acumulant minuts i carregant les cames per l’inici de lliga.

L’Espanyol ha tingut altra vegada les baixes dels descartats Aleix Vidal, Dimata i Vargas; per lesió la de Pedrosa; RDT i Vilhena continuen sense estar al mateix ritme que la resta encara - aquesta és la versió del club - i s’hi han sumat Puado per molèsties i Sergi Gómez que ha tornat a Barcelona per la seva lesió. El pròxim partit serà d’aquí a dos dies, dissabte, a Anglaterra davant un rival de Premier League com el Brighton (16h).