Espanyol

Hi ha molta feina per fer

Espanyol. Els blanc-i-blaus encadenen la segona derrota consecutiva de la pretemporada encaixant una dolorosa golejada contra el Brighton, molt superior a l’equip de Diego Martínez

Brighton 5 Espanyol 1

BRIGHTON:Robert Sánchez; Dunk, Webster (Mitoma, 72’), Veltman, March (Maupay, 72’); Mwepu (Lallana, 55’), Mac Allister (Alzate, 70’), Caicedo (Sarmiento, 78’); Gross (Lamptey, 72’), Welbeck (Undav, 72’) i Trossard (Van Hecke, 72’).ESPANYOL:Lecomte; Óscar Gil, Cabrera, Calero (Pol Lozano, 84’), Omar (Brian Oliván, 46’); Vini Souza, Keidi Bare (Luca, 58’), Darder; Rubén Sánchez (Jofre Carreras, 84’), Joselu i Nico Melamed (Simo, 58’).GOLS:1-0 (17’). 2-0 (48’) Dunk. 3-0 (54’) Trossard. 4-0 (63’) Trossard. 5-0 (69’) Trossard. 5-1 (77’) Joselu.ÀRBITRE:Stuart Attwell.T.G.:Nico, Simo i Darder, de l’Espanyol.PÚBLIC:10.000 espectadors a l’Amex Stadium.

L’Espanyol necessita millorar. L’equip de Diego Martínez s’ha desdibuixat aquesta última setmana. Del 2-0 contra el Lilla, amb bones sensacions, a dues ensopegades que han fet mal: una contra un equip de primera federació i l’altra, la d’ahir a Brighton, amb una golejada en contra (5-1) i una imatge preocupant. És cert que els blanc-i-blaus tenien moltes baixes. Fins a quatre jugadors no van viatjar a Anglaterra per lesió o molèsties –Pedrosa, Sergi Gómez, Embarba i Puado–, a banda d’Aleix Vidal, Dimata, Vargas, Wu Lei i Vilhena. Tampoc hi era RDT, un futbolista diferencial i que està vivint les hores més complicades al club, amb un futur més que incert a hores d’ara malgrat que la versió oficial és que no està al cent per cent de forma física. Però, independentment de les absències, l’equip ja acumula diversos tests de pretemporada a les cames i, segurament, Diego Martínez esperava més dels seus en el penúltim amistós de l’estiu, que va ser tot un bany de realitat. “Falten jugadors”, va afirmar Sergi Darder, un dels pesos pesants de la plantilla. L’Espanyol té feina a fer al camp, amb aspectes a corregir, i als despatxos, quan queda un mes perquè es tanqui el mercat.

L’Espanyol va estar 75 minuts completament desaparegut sobre la gespa de Brighton. El conjunt local, que arrenca la lliga el pròxim cap de setmana, va ser molt superior des del primer moment. L’equip de Diego Martínez era incapaç de sortir amb facilitat des del darrere i pràcticament no tenia la pilota. El Brighton trobava forats fàcilment entre els defensors periquitos i el gol s’ensumava. El primer va arribar en el minut 17 en la sortida d’un córner, amb una rematada senzill de Webster al primer pal. La defensa blanc-i-blava tenia molta feina, mentre que els atacants espanyolistes es desesperaven a l’altre costat del camp.

La segona part va ser més dolenta, especialment la primera mitja hora. En el 48’, Dunk va fer el segon en un cop de cap que va sorprendre Lecomte, que va quedar-se quiet. El pitjor encara havia d’arribar. Trossard va fer tres gols en tan sols quinze minuts per situar un dolorós 5-0 al marcador. Amb el carrusel de canvis locals, l’Espanyol va poder frenar l’hemorràgia. Sergi Darder i Joselu van treure l’orgull i van despertar una mica l’equip de Diego Martínez i entre tots dos van fabricar el gol de l’honor blanc-i-blau, obra del davanter gallec.

L’Espanyol té un amistós al davant, contra el Nàpols, abans de debutar a la lliga contra el Celta. Dues setmanes de feina contra rellotge.

LES REACCIONS

Ens han superat clarament. Ens ajudarà a identificar les mancances que tenim
Diego Martínez
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
L’equip continuarà amb pas ferm. És un procés i necessitem adaptar-nos a les noves idees
Leandro Cabrera
jugador de l’espanyol

Domingo Catoira: “No hi ha cap oferta en ferm per RDT”

A dues setmanes de l’inici de la lliga, l’ambient a l’Espanyol és enrarit, sobretot per la situació d’RDT. El director esportiu, Domingo Catoira, va deixar clar que no hi ha cap oferta pel davanter. “Ara per ara no hi cap proposta en ferm. És un jugador patrimoni del club i ha de recuperar al més aviat possible l’estat de forma adequat per poder integrar-se al cent per cent al ritme de treball dels companys”, va explicar als mitjans de comunicació del club. Sobre les entrades i les sortides, Catoira va reconèixer que els hauria agradat incorporar algun futbolista més. “Continuem confiant en la nostra estratègia. Hem de tenir paciència i el timing necessari per aconseguir les prioritats que tenim al cap.” El director esportiu es va mantenir en la mateixa línia a l’hora de parlar de renovacions. “Volem que les converses que estan obertes arribin a port, però sempre hi ha uns espais d’espera i reflexió. Per part del club es farà un esforç perquè aquests jugadors continuïn.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)