Espanyol

Benzema tira per terra la feina de l’Espanyol (1-3)

L’Espanyol ha vist com el Madrid s’enduia els tres punts del RCDE Stadium gràcies a dues dianes de Benzema en el minut 88. i el 98. El conjunt periquito ha pogut igualar una diana inicial de Vinicius (12’) gràcies a Joselu, que ha superat Courtois en una doble rematada davant del belga (43’). En una segona part oberta, en la qual els de Diego Martínez han igualat les forces amb els d’Ancelotti, una acció de Rodrygo, que ha assistit de meravella a Benzema, ha tirat per terra la feina i l’orgull dels catalans. En l’afegit, el davanter francès ha sentenciat als locals amb un gol de falta directe amb Leandro Cabrera de porter després de l’expulsió de Lecomte, que havia errat a fora de l’àrea fent falta a Ceballos.

L’Espanyol ha sortit intens i agressiu en els primers compassos del partit però no li ha servit per evitar que en les primeres arribades, el Madrid generés molta sensació de perill. Tot just en el minut 12, una paret entre Tchouaméni i Valverde ha deixat en una posició franca al francès, que ha vist la desmarcada de Vinicius. El brasiler ha creuat la rematada al primer toc per superar Calero i Lecomte i fer pujar el 0-1 en el marcador.

El gol ha tirat per terra el guió de Diego Martínez i ha deixat estabornit al conjunt blanc-i-blau, que li ha costat digerir el cop assestat pel conjunt blanc. Poc a poc, a còpia d’intensitat i ordre, els periquitos han intentat controlar lleugerament el partit per allunyar de la seva àrea als jugadors més perillosos del Madrid. I aquesta ha estat una missió gairebé impossible. Vinicius ha gaudit d’una altra arribada després de provar un xut amb rosca que ha marxat a fora per poc.

Abans del descans, però, l’Espanyol ha tret l’orgull i ha pogut empatar en una ocasió aprofitant la sortida d’un corner servit per Sergi Darder, quan Cabrera ha rematat amb el cap a dins de l’àrea petita enviant la pilota llepant el pal esquerra. L’aproximació de l’equip dirigit per Diego Martínez ha estat el preludi de l’empat de Joselu, que ha aprofitat una passada filtrada d’Óscar Gil per fer una primera rematada que ha topat amb Courtois i el pal, i una segona, aprofitant el refús, en la qual ha afusellat al belga per fer l’1-1 (43’)

Benzema ho decanta

En la segona part, l’Espanyol ha sabut i pogut allargar la bona dinàmica de l’empat que ha aconseguit a les acaballes del primer acte i ha trepitjat camp rival amb assiduïtat. Joselu, en el 59, gairebé fa el 2-1 després d’una jugada plena de rebots a dins de l’àrea blanca, però Courtois, bé de reflexos, ha refusat.

L’avís blanc-i-blau ha despertat el Madrid, que amb les curses de Camavinga trencant línies s’ha tornat a apropar a l’àrea catalana. Benzema ha tingut dues ocasions i en una tercera ha superat Lecomte, després de posar el peu a un centre-xut de Kroos. El gol ha estat anul·lat per posició de fora de joc de l’ariet (66’), just abans que el matx es trenqués del tot, amb moltes anades i vingudes dels dos equips però sense concretar ocasions perilloses fins al minut 88, quan Karim Benzema ha pogut decantar la balança a favor del seu equip. Rodrygo ha rebut l’esfèrica a la banda esquerra i després de retallar cap a fora ha fet una centrada brillant al segon pal que el millor jugador de l’any per la UEFA ha endreçat a dins, amb l’interior del peu, molt a prop de Lecomte.

El gol ha caigut com un gerro d’aigua freda a l’ambient i entre els jugadors locals, que han vist com en una imprecisió en el temps afegit Lecomte ha estat expulsat i Benzema ha sentenciat fent l’1-3 de falta directe amb Leandro Cabrera de porter (98’).