Espanyol

Competència a la porteria

Espanyol. Álvaro Fernández, que arriba en qualitat de cedit procedent de l’Osca fins a final de temporada, lluitarà amb Benjamin Lecomte i Joan Garcia per la titularitat

L’Espanyol ja ha donat per tancada la situació a la porteria. Benjamin Lecomte, Joan Garcia i Álvaro Fernández seran els tres porters que a priori lluitaran aquest any per un lloc en l’onze titular, ja que en el cas del català caldrà veure si en les últimes hores de mercat se li busca una sortida perquè pugui disposar de més minuts en un altre equip i continuar la seva progressió.

L’últim d’arribar ha estat Álvaro Fernández, que ahir va ser presentat com a nou jugador blanc-i-blau. El porter, de 24 anys, ha arribat a l’entitat espanyolista en qualitat de cedit procedent de l’Osca, però l’Espanyol es reserva una opció de compra a final de temporada. En el seu primer dia com a jugador periquito, el de la Rioja es va mostrar molt il·lusionat i feliç per haver arribat al quadre català: “Per mi és una oportunitat ser aquí. És un projecte molt ambiciós i és el lloc ideal per a mi per créixer amb l’equip i amb un grandíssim entrenador que ens exigeix molt.” Durant aquest mercat d’estiu, altres clubs, com ara el Girona o el Getafe, també s’havien interessat per ell, però Álvaro Fernández tenia molt clar on volia acabar jugant. “Al principi de l’estiu van començar les converses amb l’Espanyol i l’acord va estar molt a prop. Però no es va poder tancar per culpa de diverses exigències. S’ha allargat molt, però fa pocs dies Catoira es va decidir i va ser molt fàcil prendre la decisió, ja que volia venir aquí pel projecte i la possibilitat de créixer i jugar molts minuts, que és el que vull”, va expressar.

El de la Rioja, que es va formar a les categories inferiors de l’Osasuna i va debutar a primera divisió amb el primer equip amb només 18 anys, ve a l’Espanyol per aportar experiència. I és que amb només 24 anys ja ha jugat en set equips i en tres països diferents, tot i que on ha aconseguit mostrar la seva millor versió ha estat a l’Osca. A més, ha estat internacional amb Espanya en les categories inferiors. El jugador es defineix com “un porter àgil, ràpid, potent, amb un bon joc de peus i amb una ment molt forta, ja que soc una persona freda que sap manegar molt bé les situacions de joc i les emocions”. Ara haurà de demostrar tot això sobre el terreny de joc. El seu debut podria arribar més aviat de l’esperat. La targeta vermella que va veure Lecomte en l’últim partit contra el Madrid li obre del tot les portes per ser titular el cap de setmana que ve a San Mamés. “Tinc bagatge de partits a l’esquena que m’aporten tranquil·litat i experiència, a pesar de la joventut que tinc. Em veig totalment capacitat per jugar aquest cap de setmana i tots els partits que siguin possibles amb l’Espanyol”, va dir el nou jugador blanc-i-blau.

A hores d’ara la porteria de l’Espanyol disposa de tres jugadors, ja que Ángel Fortuño té tots els números de continuar a l’Espanyol B. El de la Rioja, en ser preguntat per la competència que tindrà en el seu nou equip, es va mostrar ambiciós i amb ganes de ser el porter titular: “M’encanta la competència. Intentaré demostrar al mister que he de ser el porter que ha de jugar, respectant sempre el que decideixi”.

Joan Garcia és l’únic porter que encara no té el futur definit. Domingo Catoira, en la presentació d’Álvaro Fernández, va assegurar que “no hi ha encara una decisió presa, però l’any que ve hi ha un Europeu sub 21 i hem de veure què és el més adequat perquè ell pugui estar preparat per demostrar el potencial que realment té”.

EL PROTAGONISTA

Intentaré demostrar al ‘mister’ que he de ser el porter que ha de jugar
Álvaro Fernández
PORTER DE L’ESPANYOL

RDT centra totes les mirades en l’últim dia de mercat

La continuïtat de De Tomás al club blanc-i-blau s’ha convertit en un dels serials d’aquest mercat d’estiu. Aquesta mitjanit, per fi, sabrem què acaba succeint. Ahir, Domingo Catoira va tornar a ser clar: “No hi ha novetats i el jugador continua recuperant-se de les seves molèsties. Esperem que pugui estar disponible aviat.” Catoira va reconèixer que si el davanter finalment es queda no serà un problema. “La seva situació no ha variat, i dir que és un problema tenir dos jugadors que van marcar més de 30 gols entre tots dos la temporada passada, entenc que no és la perspectiva adequada.” A més, va insistir que “no hi ha cap jugador imprescindible, ni a l’Espanyol ni en cap altre club”. Per últim, no va tancar la porta a alguna incorporació més. “Tenim una planificació, volem ser ambiciosos i inconformistes. Estem actius en tot moment i esperem tenir alguna entrada més.” Uns reforços d’última hora que, segons Catoira, no depenen de la continuïtat o no de Raúl de Tomás.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció