Espanyol

Braithwaite, dins; RDT, també

Espanyol. Martin Braithwaite s’incorpora a l’Espanyol després de rescindir el contracte que el lligava amb el Barça. Finalment, RDT es queda al club blanc-i-blau després de molta incertesa

Que el mercat de fitxatges ofereixi sorpreses i moviments esperats d’última hora és habitual. L’Espanyol en va protagonitzar un després d’incorporar un davanter que ni tan sols havia sonat en cap moment com a possible reforç: Martin Braithwaite. El davanter danès no necessitarà mudar-se de ciutat ni de país perquè continuarà jugant a Catalunya i ben a prop de Barcelona. Braithwaite canvia el Barça i el Camp Nou per l’Espanyol i l’RCDE Stadium.

Ahir al matí, abans de fer-se oficial la seva desvinculació del Barça, el danès ja va passar la revisió mèdica amb el seu nou equip i va assistir a l’estadi blanc-i-blau per acabar de tancar la seva incorporació. Braithwaite, que arriba a cost zero, firmarà fins al 30 de juny del 2025. Serà el tercer equip de la lliga espanyola on juga després de Leganés i Barça. El danès confia a recuperar els minuts que no podia tenir al club blaugrana, on Xavi Hernández no comptava amb ell. Avui ja s’incorporarà als entrenaments.

El davanter danès, que ja va trepitjar la gespa de l’RCDE Stadium amb la samarreta de l’Espanyol, va assegurar que té moltes ganes de començar a jugar amb el conjunt blanc-i-blau. “Estic aquí per donar-ho tot per aquest equip i per gaudir dels partits en aquest estadi, que és molt bonic. Tant de bo estiguin contents amb la meva feina. Tinc moltes ganes de començar a jugar i de gaudir de l’afició”, va assegurar el danès en declaracions als mitjans oficials del club.

RDT es queda

L’arribada de Braithwaite es va produir de manera completament independent al que pogués passar amb el gran serial de l’estiu a l’Espanyol: el futur de RDT.

El madrileny, després de la incertesa d’última hora, es quedarà finalment un any més a Cornellà-el Prat. Qui va apostar més fort per Raúl de Tomás en les últimes hores de mercat va ser el Rayo Vallecano. L’equip de Vallecas, on RDT va jugar entre els anys 2017 i 2019, va plantejar-se seriosament el retorn de la que va ser la seva gran estrella. El club madrileny va enviar una oferta formal de 10 milions d’euros pel traspàs del 50% dels drets de RDT, però l’entitat de Chen Yansheng va rebutjar la proposta i va fer un últim intent a l’últim instant, però que no va fructificar. De fet, el capità del conjunt madrileny, Óscar Trejo, va afirmar que el desig de RDT era venir al Rayo Vallecano.

Finalment, el davanter continuarà sota les ordres de Diego Martínez. Des del club sempre s’ha transmès que esperaven el jugador un cop estigués al 100%. Caldrà veure quin paper li dona el tècnic blanc-i-blau i, sobretot, la reacció de l’afició.

L’RCDE Stadium ja va deixar clara la seva divisió quan una part dels aficionats van corejar el seu nom i d’altres van reaccionar xiulant. No serà un retorn fàcil per al madrileny.

CONTRACTE

El davanter danès firma amb l’Espanyol per tres temporades, fins al 30 de juny del 2025

LES XIFRES

58
partits.
Braithwaite va arribar al Barça en el mercat d’hivern del 2020, després de les lesions de Suárez i Dembélé.

LES REACCIONS

10
gols.
La millor temporada del danès va ser la 2020/2021, en què va firmar set dianes al llarg de curs.
Ho donaré tot per aquest equip. Tinc moltes ganes de començar i de gaudir en aquest estadi
Martin Braithwaite
jugador de l’espanyol

Rioja i Kouyaté s’escapen

L’Espanyol va intentar fins a última hora el fixatge de Luis Rioja, però l’Alavés demanava més diners dels que el club blanc-i-blau estava disposat a pagar. La marxa de RDT hauria desencallat la situació, però finalment el madrileny no ha sortit de l’RCDE Stadium. D’altra banda, l’Espanyol també va intentar adquirir la cessió amb opció de compra del central del Metz Kiki Kouyaté, però el club francès volia una compra obligatòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)