Espanyol

Salvats per la campana

Espanyol. Els blanc-i-blaus, amb dues cares molt diferents abans i després del descans, empaten un partit que van estar a punt de perdre en el temps afegit

Cadis 2 Espanyol 2

CADIS:Ledesma, Zaldua, A. Espino, Chust, Luis Hernández, R. Alcaraz (Jose Mari, 82’), T. Bongonda (Lozano, 57’), San Emeterio (Alex, 57’), Alejo (Brian, 64’), Negredo (Lucas, 64’), Sobrino.ESPANYOL:Lecomte, Aleix Vidal (Lazo, 75’), Calero, Sergi Gómez, Cabrera, Brian Oliván, Vini Souza (Pol Lozano, 87’), Expósito (Óscar Gil, 87’), Darder (K. Bare, 75’), Nico Melamed (Puado, 36’), Joselu.GOLS:1-0 (41’) Chust, 1-1 (51’) Joselu, 1-2 (67’) Joselu, 2-2 (78’) Lucas Pérez.ÀRBITRE:Hernández Hernández.T.G.:Melamed, San Emeterio, Chust, Zaldua, Aleix Vidal, Brian, Óscar Gil, Pol Lozano.PÚBLIC:16.500 espectadors a l’estadi Nuevo Mirandilla.

L’Espanyol va deixar escapar una oportunitat d’or per donar un cop sobre la taula i allunyar-se de la part perillosa de la classificació. Ahir, contra el Cadis, un rival directe en la part baixa de la taula, no va poder passar de l’empat. Els blanc-i-blaus se’n van anar del Nuevo Mirandilla amb un punt, que n’haurien pogut ser tres si haguessin materialitzat les ocasions que van tenir en el segon temps, o zero, si Lucas Pérez no hagués estavellat una pilota al pal en el minut 95. Així doncs, l’Espanyol hauria pogut perdre, però també guanyar, en un partit en què va mostrar dues cares molt diferents en la primera i en la segona meitat.

La gran sorpresa en l’onze titular va ser la presència de Benjamin Lecomte, suplent des de la seva expulsió contra el Madrid. Les dues grans pífies d’Álvaro Fernández en les seves dues últimes actuacions el van deixar a la banqueta. Tot i el canvi de porter, la història es va repetir. El francès, en una mala sortida en l’intent de refusar una pilota, va regalar el primer gol als gaditans en el minut 41. En aquest moment, es van tornar a encendre totes les alarmes. I més després d’una primera part molt fluixa dels periquitos, en què pràcticament no van trepitjar camp rival. Després de la represa, l’Espanyol es va transformar, i Joselu va aconseguir capgirar el resultat amb un doblet. Tot i que van tenir ocasions per fer el tercer, Lucas Pérez va aparèixer en el minut 78 per firmar l’empat definitiu. Malgrat tot, els blanc-i-blaus es mantenen fora del descens gràcies a l’empat del Sevilla contra l’Athletic.

L’Espanyol va començar patint, i molt. Els gaditans van ser els clars dominadors dels primers 45 minuts, controlant la possessió i assetjant constantment la porteria rival. El primer avís dels locals va arribar ben aviat, amb una rematada de cap de Rubén Sobrino que va sortir per sobre del travesser. A partir d’aquí, els de Sergio González van continuar monopolitzant el control de la pilota i no van aturar el seu bagatge ofensiu. Per la seva banda, als espanyolistes els va costar molt entrar en el matx. No aconseguien fer dues passades seguides i, per tant, no avançaven posicions. Feia temps que no es veia un Espanyol tan fluix. No va ser fins al minut 33 que, en un servei de córner i en una jugada d’estratègia, el conjunt orientat per Diego Martínez va fer el primer xut entre els tres pals. Nico Melamed va estar a punt de sorprendre Ledesma amb una rosca que entrava per tot l’escaire. Precisament, Melamed, en la jugada següent, es va lesionar i va ser substituït per Puado. A les acaballes del primer temps, el Cadis es va avançar per un nou error de l’Espanyol. I el protagonista va tornar a ser el porter, ahir Lecomte. En un servei de banda de Luis Hernández, el francès va fer una sortida imprecisa i va fallar en l’intent de refusar amb els punys. Després d’una sèrie de rebots dins l’àrea, li va caure la pilota a Chust, que va marcar a plaer.

En la segona meitat, amb el resultat en contra, els periquitos van sortir amb una altra marxa, oferint molt més en atac i, aquest cop sí, trobant els espais per atemorir els locals. Cabrera va avisar en el minut 50, i poc després Joselu es va disfressar d’heroi per remuntar el duel. En el 51, el davanter va signar l’empat amb una rematada de cap després d’una gran centrada de Brian Oliván. En el minut 66, va tornar a enviar la pilota al fons de la xarxa amb un xut des de dins l’àrea al primer pal. Joselu va tenir ocasions per fer el tercer, però els últims minuts van tenir clar color local, i Lucas Pérez, en el 78, va fer l’empat. El mateix jugador, en el temps afegit, va estar a punt de donar la victòria als seus amb un xut de falta que es va estavellar al travesser.

No em val l’empat. Volem guanyar. Hem demostrat que, tot i les dificultats, l’equip sempre té mentalitat d’aixecar-se i superar-se
L’Espanyol de la segona part és el que tots volem. L’equip té ganes de reivindicar-se