Espanyol

Abonats al patiment

Espanyol. En set dels vuit partits que ha jugat, el conjunt blanc-i-blau ha començat perdent i s’ha vist obligat a remuntar un gol en contra. En cap d’aquests matxs ha aconseguit guanyar

L’inici de temporada de l’Espanyol està sent un maldecap per a tota la parròquia blanc-i-blava, i és que ja no troben qualificatius per descriure tot el que està succeint. Els constants errors individuals, la nul·la fiabilitat dels dos porters, les poques idees en la construcció del joc i la no continuïtat dels bons moments que travessen en fases dels partits estan condemnant un equip que ja està abonat al patiment i a anar contra corrent. En set dels vuit partits de lliga que ha disputat, el conjunt blanc-i-blau ha començat perdent i s’ha vist obligat a remuntar per continuar esgarrapant punts que l’allunyin de la part vermella de la taula. L’últim capítol d’aquesta història es va viure aquest diumenge al Nuevo Mirandilla, quan el Cadis es va avançar per un altre error del porter blanc-i-blau, en aquest cas Lecomte, i Joselu va haver de sortir al rescat per capgirar el resultat. “Tenim un equip que té una força per remuntar els partits, però un altre cop hem anat contra corrent i això no pot ser. Ho hem de corregir. Ens hem d’avançar nosaltres al marcador i controlar el partit perquè vagi a favor nostre”, va dir Brian Oliván en acabar el matx.

L’explicació d’aquest fet és senzilla: la fragilitat defensiva al darrere. L’Espanyol és incapaç de mantenir la porteria a zero tant a l’RCDE Stadium com a domicili. Només ho ha aconseguit en un partit i, precisament, és l’únic que ha guanyat. Va ser a San Mamés, quan es van imposar gràcies a un gol de Braithwaite en el minut 83. En els altres set partits restants, entre Lecomte i Álvaro Fernández han encaixat 16 gols i només han fet 19 aturades. La majoria d’aquestes dianes han arribat després d’errades defensives greus o dels porters. “Com més parlem que no volem encaixar, més sembla que ho atraiem. Sembla que qualsevol error tingui més transcendència. Necessitem més contundència defensiva”, va explicar Diego Martínez.

Amb aquests números és molt difícil sumar de tres en tres encara que al davant hi hagi efectivitat de cara a gol. Els blanc-i-blaus són el setè equip de la lliga que més gols ha marcat (11). En quatre partits han arribat a fer dos gols i ni així no han aconseguit la victòria. Contra el Real Madrid, la Real Sociedad, el València i el Cadis van saber reaccionar i van igualar o capgirar el gol inicial, però només es van quedar amb això, ja que van ser incapaços de mantenir el resultat. En el tram final de partit, els rivals van aprofitar les pífies dels espanyolistes per robar punts a un Espanyol que ara mateix està molt necessitat.

El que sembla clar és que quan aquests errors es disminueixin les victòries arribaran. Una prova d’això és el partit contra l’Athletic. Porteria a zero i triomf. “S’ha de destacar la mentalitat, l’actitud i la força de l’equip per superar resultats i situacions adverses. Crec que és important continuar creient perquè estem en el camí correcte. Estem convençuts que tard o d’hora arribarà la victòria”, va afirmar Sergi Gómez en acabar el partit contra el Cadis. L’Espanyol és a prop de la victòria, també del descens. Contra el Valladolid té un altre duel decisiu.

REACCIÓ ESTÈRIL

4
partits.
Han igualat o capgirat el gol inicial en contra, però han acabat empatant o perdent

POLS OPOSATS

La feblesa defensiva, amb 16 gols encaixats, contrasta amb els 11 gols a favor
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)