Espanyol

Diego Martínez

Entrenador de l’Espanyol

“Hem de jugar amb cap i ser fidels al nostre pla de partit”

Diego Martínez afronta el seu primer derbi amb moltes ganes i il·lusió. I és que el tècnic gallec ja sap el que és guanyar el Barça. En la seva darrera visita al feu blaugrana, l’abril del 2021, l’aleshores entrenador del Granada es va imposar per 1 a 2. “El derbi és especial i em sento molt il·lusionat amb aquest. Competir contra els millors sempre et fa créixer, i fer-ho com a entrenador de l’Espanyol ho fa encara més especial i únic”, va explicar en la roda de premsa prèvia a aquest duel. De fet, Diego Martínez, després de Zinedine Zidane, és el segon entrenador que més vegades ha guanyat als culers des de 2019, i té molt clar que han de fer per emportar-se un bon resultat. Volem un partit de contundència en les àrees, on el rival no estigui còmode, ser verticals i tenir personalitat quan tinguem la pilota. Vull un equip que doni resposta a totes les facetes del joc.”

L’Espanyol fa gairebé 14 anys que no puntua al Camp Nou. Tot i això, el tècnic veu els seus jugadors preparats per poder aconseguir els tres punts. “Veig l’equip convençut i amb la generositat i la capacitat per mantenir l’esforç mental que necessitem. Esperem que siguem capaços de plasmar-ho al camp.” El tècnic també té molt clar que l’aspecte mental hi jugarà un paper transcendental. “Al partit l’envolta un context emocional intens. Són partits que es juguen des del sentiment, però també és cert que s’han de jugar amb molt de cap i ser fidels al pla de partit. Sobretot hem de creure en les nostres armes i manera de fer les coses.” I és que participar en un derbi sempre és especial, també per a un entrenador que fa poc temps que està a l’entitat blanc-i-blava: “Nosaltres defensem un sentiment que està dins l’ADN d’aquest club i ho hem intentat transmetre als jugadors.” Uns jugadors a qui ha enviat un “missatge emocional” no tan enfocat amb “l’excitació”, sinó amb el “control“ d’aquest perquè “jugues amb un sentiment, però també has de fer-ho amb un pla de partit”.

Finalment, també va parlar sobre l’arribada del central mexicà César Montes, primer reforç del mercat d’hivern: “Sumar un guerrer més per a la causa és important. He estat molt clar amb les necessitats de l’equip. Tant de bo s’adapti ràpidament a l’equip i a la competició. A més, la seva arribada serveix per pal·liar la baixa de Keidi Bare, que estarà allunyat un temps dels terrenys de joc per la seva lesió. La seva arribada és bona anímicament per a l’equip”, va concloure. César Montes haurà de veure avui el partit des de la graderia, ja que no pot ser inscrit fins a l’1 de gener.

LES PARAULES DE DIEGO MARTÍNEZ

Veig l’equip convençut i amb la generositat i la capacitat per mantenir l’esforç mental que necessitem
Volem un partit de contundència a les àrees, on el rival no estigui còmode, ser verticals i tenir personalitat quan tinguem la pilota
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)