Espanyol

L’Espanyol supera el Betis amb un gol de Braithwaite

L’Espanyol continua invicte en lliga aquest 2023. Després de l’empat davant el Girona i la victòria contra el Getafe, aquesta tarda els de Diego Martínez s’han imposat al Betis gràcies a un únic gol de Martin Braithwaite a les acaballes de la primera part. Amb aquest triomf, els blancs-i-blaus s’allunyen del descens i se situen momentàniament dotzens amb 20 punts, quatre per sobre el descens.

Els primers compassos del matx ha estat una lluita per veure qui es feia amb la possessió de la pilota. Tots dos conjunts, conscients de la importància d’aconseguir una victòria que fes oblidar la derrota en els vuitens de copa, han sortit al terreny de joc amb la idea clara de fer-se amb el control de l’esfèrica i arribar amb rapidesa a l’àrea rival. L’Espanyol ha estat el primer que ha avisat amb una ocasió claríssima. En la primera aproximació (4’), a la sortida d’un córner, Cabrera ha rematat de cap la centrada de Darder, i la pilota s’ha estavellat al travesser. El Betis ha intentat apaivagar aquesta embranzida inicial dels blanc-i-blaus, però els de Diego Martínez, amb un joc directe i vertical quan recuperaven la pilota eren els que estaven disposant de les arribades més clares. En el minut 11, Cabrera, molt incisiu en atac en aquest començament, l’ha tornat a tenir de cap, però aquest cop la rematada ha marxat per sobre la porteria defensada per Bravo. Les primeres oportunitats pel conjunt andalús no han estat fins el minut 20. Primer, Luiz Henrique ha provat de sorprendre a Álvaro Fernández, que estava avançat, amb un xut des del mig del camp. Poc després, el brasiler ho ha tornat a provar després d’una bona passada filtrada de Carvalho, però el seu xut des de dins l’àrea ha marxat desviat. Els periquitos han respost amb una altra gran ocasió de Braithwaite pràcticament a boca de canó. Bravo, en una gran intervenció, ha sortit amb tot per tapar en l’últim moment el xut del danès. Després d’uns minuts sense història, amb molt joc al mig del camp i continues aturades, ha arribat l’emoció. En el 42’ Álvaro Fernández ha estat providencial aturant el xut de Borja Iglesias quan ho tenia tot a favor. Del possible 0 a 1, s’ha passat a l’1 a 0 i l’RCDE Stadium ha embogit. Centrada lateral de Brian Oliván que desvia Ruibal, i Braithwaite, de primeres, ha avançat a l’Espanyol (44’) just abans del xiulet per marxar als vestidors.

La segona part havia començat de manera immillorable per als de Diego Martínez, que veia com el seu equip marcava el segon, obra d’Aleix Vidal. Aquest gol, però, ha estat anul·lat immediatament per González Fuertes per una rigorosa falta prèvia de Puado sobre Ruibal dins l’àrea petita. El conjunt català ha continuat sense pensar-s’ho dos cops a l’hora d’atacar la porteria rival, i en el 64’ han disposat d’una altra oportunitat claríssima amb una passada de la mort d’Óscar Gil que s’ha passejat per l’àrea petita sense trobar a Puado, preparat per enviar la pilota al fons de la xarxa i sentenciar el matx. Ja, amb només vint minuts per endavant, el Betis ha intentat bolcar-se més a l’atac, i en el 68’ Luiz Henrique ha estat a punt d’igualar el duel amb un xut amb rosca des de la frontal que ha marxat fregant el pal llarg. Les arribades del conjunt andalús han estat constants, però la solidesa defensiva dels periquitos i les grans intervencions d’Álvaro Fernández han evitat que s’escapés la victòria. Tres punts més importantíssims que l’Espanyol ja té al sac.