Espanyol

L’Espanyol és superior, però no passa de l’empat contra l’Osasuna (1-1)

L’Espanyol ha començat la segona volta de la lliga amb un empat contra l’Osasuna (1-1) gràcies a la diana de Braithwaite en el minut 59 que ha igualat el gol inicial de Budimir (45’). El partit ha estat marcat pel gol polèmic dels navarresos, les expulsions abans del descans d’Abde i Pierre-Gabriel, amb doble targeta groga, i els debuts de Denis Suárez, José Gragera i el mateix Pierre-Gabriel amb la samarreta blanc-i-blava. A més, de l’absència de Joselu amb molèsties físiques.

L’Espanyol ha sortit amb una marxa més al terreny de joc, volent-se fer amo i senyor del partit i desplegant un joc molt ofensiu. En el minut 2 ha arribat la primera oportunitat pel quadre català. A la sortida d’un córner Braithwaite ha rematat de cap sol davant el porter, però Aitor sota pals ha evitat la primera diana del matx. Ocasió claríssima. Els de Diego Martínez, amb una pressió alta i forta, estaven evitant que els navarresos s’aproximessin amb perill. En el minut 7, els de Jagoba Arrasate han tingut la primera de les botes d’Abde, però Álvaro Fernández sota pals s’ha mostrat molt segur posant el peu i enviant la pilota a córner. A partir d’aquí, els navarresos han intentat calmar el ritme frenètic amb què havien començat els periquitos amb possessions més llargues. Tot i això, l’Espanyol ha continuat mossegant, i en el minut 20, altre cop a la sortida d’un córner, Puado ha enviat la seva rematada de cap ben a prop del pal esquerre de la porteria. Els blanc-i-blaus estaven arribant amb certa facilitat a l’àrea rival, però estava faltant més contundència en els metres finals. Arrasate es desesperava des de la banda. En els últims compassos del primer temps han hagut d’entrar les assistències per atendre a César Montes després d’un fort cop a la cara en l’intent de rematada de Budimir. El mexicà, molt marejat, finalment ha hagut de ser substituït per Sergi Gómez. En la represa del joc, l’Osasuna s’ha avançat en el marcador a la sortida d’un córner amb una rematada de Budimir. Acció molt polèmica. I és que els blanc-i-blaus demanaven falta prèvia de Ávila a Pierre-Gabriel. Amb aquesta acció l’estadi ha embogit i el duel ha anat pujant de temperatura. La conseqüència de tot això ha estat l’expulsió d’Abde i Pierre-Gabriel per doble targeta groga. Amb aquest 0 a 1 s’ha arribat al descans.

En la segona part els de Diego Martínez han tornat a sortir molt ofensius, i Melamed n’ha tingut dues consecutives, una des de la frontal i l’altre des de dins l’àrea, per igualar el matx. Altre cop, una pressió molt alta estava asfixiant els de Jagoba Arrasate, que no es trobaven gens còmodes a l’hora de sortir amb la pilota controlada. Eren els blanc-i-blaus els que aconseguien instal·lar-se a camp contrari. En el minut 52, el protagonista ha estat Braithwaite amb un xut potent i col·locat que entrava fregant el pal. Aitor, amb una gran intervenció, ha desviat l’esfèrica a córner. Amb aquesta insistència i superioritat sobre el verd, ha arribat el premi amb un gol de Braithwaite en el minut 59 aprofitant una pilota morta dins l’àrea. Amb mitja hora per endavant, Diego Martínez ha fet debutar a dos dels últims fitxatges, José Gragera i Denis Suárez. A partir d’aquí, el ritme del partit ha anat a la baixa i ja no hi ha hagut molta més història. Empat a 1 en un partit on els blanc-i-blaus han estat els que han portat el pes del joc i han ofert molt més en atac.