Espanyol

Paraula de capità

Espanyol. Sergi Darder està “convençut” de la salvació per la “unió” de l’equip, i no té cap dubte sobre la continuïtat de Diego Martínez

L’Espanyol està revivint els fantasmes del passat. Tot i que després de l’aturada pel mundial semblava que el conjunt blanc-i-blau començava a enlairar-se, amb quatre partits consecutius sense perdre contra rivals d’entitat i alta exigència com són el Barça, el Celta, el Girona i el Getafe, la realitat és que van tornar a caure al pou, i es van situar, fins i tot, en zona de descens. Gràcies a una lliga igualadíssima en la part baixa de la taula, van aconseguir tornar a treure el cap, però la situació continua sent molt crítica. Les últimes tres derrotes, contra el Valladolid (2-1), el Real Madrid (3-1) i el Celta (1-3), els han fet caure fins a la dissetena posició, només un punt per sobre del descens. Aquesta ratxa negativa de resultats ha fet disparar totes les alarmes i ha alimentat els dubtes quan només queden dotze jornades per disputar-se.

Sergi Darder va exercir ahir de gran capità compareixent davant els mitjans de comunicació per mirar de calmar els ànims, esvair els dubtes i enviar un missatge contundent a tots aquells aficionats que no veuen clar el futur més immediat de l’Espanyol. “Estic convençut que tot anirà bé”, va repetir diverses vegades el migcampista d’Artà.

Primer de tot, va ser molt autocrític, conscient de la realitat que està vivint el conjunt blanc-i-blau. “Estem en un moment complicat de la temporada. Hem d’acceptar que estem on no ens agradaria estar i que hi estem perquè ens ho hem guanyat nosaltres. És a dir, tenim els punts que tenim perquè en moltes fases de la temporada no n’hem merescut més.” Un cop reconeguts els errors que els han portat fins aquí, va voler enviar un missatge d’optimisme. “Ara no queda altre remei que aixecar el cap i veure els dotze partits que queden amb una il·lusió molt gran. Queda moltíssim per canviar aquesta mala dinàmica. Estem fotuts per una banda, però per l’altra, som optimistes per tot el que ve”, va assegurar Darder.

El capità de l’Espanyol no va tenir cap dubte a assegurar que aquest camí el faran amb Diego Martínez, molt qüestionat els darrers dies. “Si ratifiques algú, és perquè hi ha hagut dubtes. Ni jo ni el vestidor n’hem tingut. No té cap sentit una ratificació perquè l’entrenador no ha estat en perill”, va afirmar. Més enllà de blindar el tècnic gallec a la banqueta blanc-i-blava, també va exposar els arguments que té l’equip per capgirar la dinàmica. “Primer de tot, el nivell de la plantilla. La unió també és primordial en una situació com la que ens trobem. I, després, cal unificar criteris. Si toca fer coses no tan vistoses o que no ens agradin tant, s’han de fer. No hem de pensar en individualitats, sinó en el col·lectiu. Si apliquem tot el que hem de fer, no hi haurà problemes per tirar això endavant”, va dir.

Finalment, va explicar per què creu que hi ha aquest ambient de pessimisme entre tots els aficionats periquitos. “Tots portem una motxilla pel que va passar fa tres o quatre anys. Si l’Espanyol no hagués baixat, ara no estaríem així. Per això estic tranquil. Soc conscient que aquest equip pot guanyar a qualsevol rival. Hem de guanyar el Girona, i si no ho aconseguim, no s’acaba el món perquè en dotze partits les coses aniran bé”, va concloure.

EL PROTAGONISTA

No hem de pensar en individualitats, sinó en el col·lectiu. Si apliquem tot el que hem de fer, no hi haurà problemes per tirar això endavant
No té cap sentit una ratificació perquè Diego Martínez no ha estat en perill
Sergi Darder
jugador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)