Espanyol

El gran repte de Luis García

Espanyol. L’asturià assegura en la seva presentació com a nou tècnic blanc-i-blau que compleix el somni de la seva vida i es mostra convençut de la capacitat de l’equip per salvar-se

Quan un jugador deixa empremta en un club, l’afició sempre veu amb bons ulls el seu retorn en un futur amb un altre càrrec. Fins i tot ho desitja. Si més no, la gent estimada desperta una il·lusió. Són futbolistes que han deixat la pell pel club a la gespa i que ja saben què és defensar-lo fins al final. L’Espanyol necessita alguna cosa més que la il·lusió per mantenir-se a primera divisió. Sense idees en el joc, l’equip ha de tenir una idea clara i saber-la portar a terme. Onze jornades decisives per no caure en l’infern de segona. De moment, la il·lusió ha aterrat a l’RCDE Stadium amb Luis García, el nou entrenador blanc-i-blau. L’asturià ha tornat a casa i ahir, en la seva presentació, va intentar transmetre a tota la parròquia espanyolista una idea i un sentiment al qual aferrar-se d’aquí a final de curs. Creure que l’equip pot fer un reset i salvar-se.

“Quan em van trucar, no vaig tenir cap dubte. Havia de ser aquí. Si tots els clubs són importants per la seva gent, aquest és especial i diferent dels altres.” Així va tancar Luis García el seu primer discurs com a nou entrenador de l’Espanyol. Una declaració d’amor de qui ja va dir al seu dia que el millor de ser de Barcelona era ser del club blanc-i-blau. L’asturià no s’amaga: compleix un somni. “El meu somni era poder dirigir l’Espanyol. Segurament no arriba de la forma que més m’agradaria perquè significa que les coses no han anat bé i que la situació és complicada”, afirmava Luis García, que s’ha trobat amb un equip en zona de descens. Una zona de descens, però, de la qual està convençut que podrà sortir. “Per sort o per desgràcia he viscut prop del precipici durant molts anys de la meva carrera. Crec molt en el que faig, m’involucro en els projectes i lluito fins al final. Estic convençut que l’equip ho farà, lluitarà i intentarà jugar bé a futbol, associar-se, ser vertical i guerrer defensivament. Volem que als equips no els agradi jugar contra nosaltres”, va sentenciar de forma contundent el nou capità del vaixell blanc-i-blau.

Pas a pas

L’Espanyol està en una situació límit, però Luis García va voler transmetre calma. “Cal tenir tranquil·litat. He vist un vestidor amb ràbia continguda perquè les coses no han anat com volien. El vestidor està unit i vol sortir d’aquesta situació. Hem de ser capaços d’acostar els jugadors a la seva millor versió”, va explicar l’asturià, que està content amb la plantilla que té. “Té grans jugadors de joc interior i hem de ser capaços de fer mal a través d’aquest joc. He vist els jugadors endollats i amb ganes de captar els conceptes”, explicava.

Abans de la presentació, Luis García ja va dirigir el seu primer entrenament i va voler agrair la feina del seu predecessor. “M’he trobat una herència de cultura del treball extraordinària i això és gràcies a un grandíssim entrenador com Diego Martínez. He marxat de la primera sessió més content que un nen el dia de Reis”, deia el tècnic. Un dia de Reis. Un regal que havia esperat des de feia anys. Luis García no va voler comparar-se amb Pochettino, que també va arribar al club a mitja temporada. Un altre entrenador que va tenir a l’Espanyol va ser Ernesto Valverde, amb qui va arribar a la final de la UEFA l’any 2007.

Dissabte (16.15 h), el nou tècnic blanc-i-blau s’estrenarà contra el seu Athletic Club. “Vaig viure moments inoblidables amb ell. Serà un partit molt bonic. Hem fet la primera sessió i no hi ha temps, però segur que canviaran algunes coses”, va dir. No hi ha pretemporada i només onze jornades al davant. El rellotge va en contra de l’Espanyol. “La lliga està molt igualada. Tothom competeix i és difícil sumar. Cal ser forts mentalment, generar confiança al futbolista i que entengui que no passa res per equivocar-se.” Arrenca l’era de Luis García.

EL MISSATGE

Torno a casa. Quan em van trucar, no vaig tenir cap dubte. Havia de ser aquí. L’Espanyol és un club molt especial i diferent dels altres

EL DEBUT

Crec en el que faig, m’involucro i lluito fins al final. Estic convençut que l’equip ho farà
Luis García
entrenador de l’espanyol

EL CAMÍ

S’estrena dissabte contra l’Athletic Club de Valverde, que va ser entrenador seu a l’Espanyol
11
jornades
té Luis García per evitar el descens de l’Espanyol, que ara mateix és divuitè en la classificació.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)