Espanyol

Astres desalineats

Espanyol. Les victòries del Cadis i l’Almeria enfonsen més l’equip de Luis García, que acabarà la jornada com a penúltim, enquistat amb 27 punts

El factor Luis García havia de tenir un efecte efervescent i reactivador per al RCD Espanyol, però l’inici ara per ara no és encoratjador. La fallida estrena del nou tècnic va acabar coincidint amb una jornada infausta per als interessos del club blanc-i-blau. La desfeta de dissabte a Cornellà-El Prat contra l’Athletic Club (1-2) va anar acompanyada ahir per resultats externs que no ajuden gens a la causa. Menys el València de Rubén Baraja, la resta d’equips implicats en la lluita per la permanència van sumar ahir. El Valladolid i el Mallorca van repartir-se els punts en un partit ple d’emocions (3-3) i l’Almeria va fer un pas endavant importantíssim a costa d’un València moribund (2-1). La victòria de l’equip dirigit per Rubi deixa l’Espanyol situat en la penúltima posició. Enrere com els crancs. Perd un lloc i té la permanència un punt més lluny respecte a abans de l’inici de la jornada. La línia la marca ara el Valladolid, amb 29 punts, dos més que el València i l’Espanyol. Tampoc ajuda gens el triomf del Cadis al Benito Villamarín (0-2). Si l’escenari era delicat, ara la situació encara és més al límit.

L’Espanyol acumula cinc jornades consecutives sense puntuar i això a hores d’ara és un tap psicològic que no ajuda a veure les coses amb optimisme. Però sempre hi ha rebels. És el cas de Nico Melamed i Sergi Darder. “No ens passa pel cap la idea de descendir. Hem de tirar això endavant com sigui”, manifestava el del planter després de la derrota contra l’Athletic. “No podem caure en la crispació total. La situació és complicada, però hem de començar a guanyar ara mateix. No estem morts encara”, assegurava el capità. Certament, a l’Espanyol li queden deu finals. D’aquests deu partits, cinc seran duels a vida o mort contra equips de la part de baix, com el Cadis, el Getafe, el Sevilla, el València i l’Almeria. Els dos pròxims partits a casa, contra el Cadis i el Getafe, marcats en vermell. El proper examen, al Villamarín.

Óscar Gil i Aleix Vidal, baixes contra el Betis

La derrota contra l’Athletic va tenir un peatge afegit. Luis García tindrà problemes al lateral per a la visita de la setmana vinent a Sevilla. Óscar Gil va veure la desena targeta groga del curs i haurà de complir cicle contra el Betis, i Aleix Vidal també haurà de complir un partit de càstig per l’expulsió en el partit contra l’Athletic. Si Brian Oliván no es recupera a temps, Luis García anirà al Villamarín amb Rubén Sánchez i Pierre-Gabriel com a únics laterals naturals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)