Espanyol

Comiat prometedor tot i l’empat

L’Espanyol s’ha acomiadat aquesta nit de primera divisió amb l’objectiu que sigui només per una temporada, i el partit com a mínim ha servit per posar la primera pedra del curs que ve. I és que els de Luis García han fet ungrandíssim partit tot i no poder passar de l’empat contra l’Almeria, que ha estat descendit durant molts minuts però que ha acabat aconseguint la permanència amb el 3-3 definitiu, obra d’Embarba des del punt de penal en el 87’.

En una jornada reivindicativa i de protesta arran dels arbitratges rebuts en els últims partits, l’Espanyol ha tingut el suport dels seus aficionats. Menys dels habituals, però pràcticament tots vestits amb samarreta negra i equipats amb pilotes de tennis i inflables, que han tirat a la gespa en diferents tram del partit. A més, els jugadors de l’Espanyol han decidit no disputar el primer minut, cosa que l’Almeria ha respectat. El guió del partit no ha arrencat bé per l’Espanyol, i és que en el minut 10’ Centelles, que ha fet molt mal per l’esquerra, ha fet una centrada perfecta que El Bilal, al primer pal, ha convertit en el 0-1. Tot i arrencar perdent l’Espanyol ha jugat alliberat i no ha tardat a empatar, amb una gran passada de Darder per Puado, que ha engaltat un gran remat creuat que ha superat Fernando per marcar l’1-1 (13’). Amb l’empat al marcador la intensitat del partit ha estat bestial i els dos equips han tingut ocasions, tot i que el marcador no s’ha mogut més en la primera part.

Després de la represa l’intercanvi de cops ha estat a la inversa. Pierre-Gabriel ha marcat el 2-1 en el minut 49’ culminant una gran jugada col·lectiva i una centrada de Brian Oliván, però l’Almeria ha respost amb el 2-2. L’ha marcat un blanc-i-blau cedit com Embarba, que ha definit amb una preciosa vaselina davant Joan Garcia després d’una paret amb Samu Costa (53’). A partir de l’hora de joc l’Almeria ha estat molt més sòlid en defensa i l’Espanyol, ja sense Darder al camp, ha tingut més problemes per generar perill tot i monopolitzar la possessió. Tot i això, ha aparegut el talent individual, i és que el jugador del filial blanc-i-blau Koleosho ha rebut en posició d’extrem, ha buscat espai pel xut i ha marcat un golàs al pal llarg (73’). Quan més lligat semblava que ho tenia l’Espanyol, Ramazani s’ha desfet de tothom dins l’àrea i Simo li ha fet un penal –xiulat després de la intervenció del VAR–. Embarba ha assumit la responsabilitat i no ha fallat, marcant l’empat a tres que ha salvat l’Almeria (87’). En els minuts finals l’Espanyol ha buscat amb insistència el gol de la victòria, però no l’ha trobat.