Espanyol

El nou arquitecte

Espanyol. Fran Garagarza es presenta i agafa les regnes de la direcció esportiva del club blanc-i-blau amb l’objectiu, indiscutible, d’ascendir

Fran Garagarza és el nou arquitecte de l’Espanyol. El guipuscoà, nascut fa 57 anys a Mutriku, agafa les regnes de la parcel·la esportiva del club blanc-i-blau, després de l’adeu de Domingo Catoira. L’objectiu, indiscutible: tornar a primera divisió. “Som un iot, però hem de ficar rems perquè ens tocarà remar, encara que anem a gran velocitat, i si no tenim clar això serà complicat”, va advertir Garagarza ahir en la seva presentació. “No tinc dubtes que l’Espanyol tornarà a primera divisió, si remem tots”, va completar.

El principal aval de Garagarza, que arriba després de deixar el Wolverhampton de la Premier League, on era assistent tècnic de Julen Lopetegui, són els 14 anys que va estar treballant a l’Eibar, deu com a director esportiu, on va construir un projecte per arribar des del futbol semiprofessional a l’elit. “Amb poc l’Eibar va aconseguir molt, i aquí hem d’aconseguir amb molt fer molt. Aquest és un dels motius del procés que estic fent, per saber què fa cadascú al dia a dia i saber com estan.” “Aquí hi ha molts recursos, però també s’ha de fer molta feina i la gestió de persones és més complicada com més gran és el vaixell. Aquesta és la meva prioritat.”

Noms propis

El director esportiu també va tocar noms propis. El que més inquieta en la parròquia blanc-i-blava, Sergi Darder. “No hi he parlat, perquè dimecres comença la pretemporada de l’equip i vull tenir una reunió personal amb cadascun dels jugadors”, va dir Garagarza, que va assegurar també que Tonny Vilhena, cedit aquest curs a la Salernitana, és “jugador nostre” i que Pol Lozano i Nico Melamed “són jugadors del planter i importants per a Luis”. “Espero veure’m aviat amb els seus agents. Són periquitos i hem de construir des d’aquí.”

Mao Ye: “Parlar de fracàs no és una opinió, és una realitat”

Abans de la presentació de Fran Garagarza va comparèixer Mao Ye, el CEO del Espanyol. La d’ahir va ser la primera aparició del dirigent blanc-i-blau des del descens. “Ens disculpem per haver trigat a comparèixer”, va començar l’executiu, que va insistir contínuament en el fet de convèncer a través d’accions i no pas de paraules. “No haig de convèncer amb el meu discurs, sinó amb fets”, va dir Mao Ye, conscient de la mala maror existent envers la seva figura en la massa social periquita. “És difícil convèncer la gent amb paraula. Per això insisteixo en la necessitat dels fets. Parlar de fracàs no és una opinió, és una realitat i un fet objectiu.” També va parlar de com se sent Chen Yansheng, president i propietari del club. “Està més dolgut que ningú i només pensa a pujar. Treballa en el club, encara que sigui des de la llunyania”, va indicar. En l’entitat es té entre cella i cella l’ascens, però Mao Ye però va reconèixer que l’economia està afectada: “La pèrdua d’ingressos és important, sobretot pel que fa a drets televisius. També hi haurà impacte en els patrocinis.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)