Espanyol

Hores decisives

Espanyol. Abans de tancar demà a la nit el mercat, l’entitat blanc-i-blava té obertes sis operacions, tres d’entrada i tres de sortida; la més factible, la de César Montes

L’Espanyol ha arrencat amb bon peu la lliga, amb 7 punts sumats de 9 possibles. Ara bé, si els blanc-i-blaus volen continuar sent un dels principals aspirants a pujar a primera per la via ràpida, necessiten reforçar-se en diverses posicions i, sobretot, que l’equip no quedi debilitat amb les possibles sortides que hi pot haver en les pròximes hores. Queden dos dies perquè es tanqui el mercat d’estiu i als despatxos de l’entitat blanc-i-blava es treballa contra rellotge per acabar d’apuntalar la plantilla de Luis García. Concretament, el director esportiu, Fran Garagarza, té sobre la taula sis carpetes obertes, tres de possibles incorporacions i tres sortides.

Les possibles arribades

Pere Milla, Salvi Sánchez i Ramon Ramos no seran els únics reforços d’aquesta finestra d’estiu. L’Espanyol continua treballant per poder incorporar un central, un migcampista i un davanter. Ara bé, el poc marge salarial de què disposa el club i les poques alternatives que agraden i s’ajusten als paràmetres econòmics no ho posen gens fàcil. De moment, els dos noms que han transcendit són Raúl Guti (Elx) i Álvaro Aguado (Valladolid). Dos migcampistes que compleixen amb el perfil que busca la direcció esportiva. És a dir, un pivot defensiu que sigui capaç de tallar els atacs rivals. El primer és el que més agrada, però les negociacions amb el conjunt il·licità sembla que no arribaran a bon port. L’Espanyol no vol pagar els 2 milions que demana l’Elx. Aquestes pretensions apropen una opció que havia perdut força, la d’Álvaro Aguado. El futbolista de 27 anys ha acabat el seu contracte amb el Valladolid i està lliure. El seu desig és jugar en un equip de primera però, veient el panorama i els pocs dies que queden perquè es doni per finalitzat el mercat, podria optar per aterrar a Cornellà-el Prat.

Les sortides

Al marge de portar aquestes tres peces que demana Luis García, Fran Garagarza també està pendent de tres sortides que podrien estar a prop de consumar-se: César Montes, Braithwaite i Dimata. El central ja ha deixat clara la seva intenció. Vol sortir de l’Espanyol tant sí com no. L’Almeria és un dels equips que més fort està apostant pel mexicà. També sona amb força que pugui acabar en la Serie A. Sigui quin sigui el destí, el quadre català no el deixarà marxar tan fàcilment. En el passat mercat d’hivern van pagar per Montes 8 milions d’euros i no tenen en els seus plans desprendre-se’n per una quantitat inferior.

Un altre que també ha deixat clara la seva posició és Martin Braithwaite. El davanter danès, que ha debutat aquest curs en la lliga i ha marcat un gol contra el Racing, vol jugar a primera i forçarà fins a l’últim instant per sortir-se amb la seva. Ara bé, els periquitos volen retenir-lo perquè saben que seria molt difícil trobar-li un substitut de garanties amb tan poc temps. Per acabar, si es confirma la marxa de Landry Dimata, aquesta seria la sortida menys sensible, ja que és un jugador prescindible en els esquemes de Luis García. Queden 48 hores decisives i molt intenses. Pot passar de tot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)