Espanyol

Sis detinguts per danys en la invasió en el derbi

Els Mossos d’Esquadra han detingut sis persones acusades de danys durant la invasió al camp de futbol de l’Espanyol en el derbi contra el Barça, el 14 de maig, en què els blaugrana van celebrar el títol de lliga.Tal com recull l’ACN, la policia catalana ha dut a terme un dispositiu des de primera hora del matí per fer les detencions. Els Mossos expliquen que al final del partit seguidors del sector més radical de l’Espanyol, la majoria tapats amb passamuntanyes, van saltar al camp per impedir la celebració dels jugadors del Barça i van provocar danys a les instal·lacions esportives i a una càmera d’un periodista que gravava els incidents. Els detinguts tenen entre 23 i 46 anys.

Segons els Mossos prop d’un centenar de persones provinents del gol nord, on hi ha la grada d’animació de l’equip local, van protagonitzar la invasió del camp. Amb aquesta acció van impedir que els jugadors del Barça i l’equip tècnic fessin la celebració tradicional del campió de lliga.

La policia també explica que molts dels invasors de camp es van encarar als vigilants de seguretat i van llançar objectes. Afegeix, a més, que no totes les persones que hi havia al camp provenien del gol nord, però que van ser les que sí venien d’allà les que van incitar la resta a saltar al terreny de joc i a produir danys de manera intencionada al camp per un valor de més de 32.100 euros.

En el decurs dels incidents, cap membre del Barça ni de l’equip local va arribar a tenir contacte amb els seguidors per la intervenció dels Mossos i dels vigilants de seguretat privada, que van impedir que accedissin a l’interior de les instal·lacions tallant la boca del túnel.

Les detencions d’avui s’han fet a Sant Boi de Llobregat (2), a Sant Joan Despí (1), a Lliçà de Vall (1), a Barcelona (1) i a Sant Cugat del Vallès (1). Els detinguts no tenen antecedents per delictes relacionats amb la violència en el món de l’esport ni són membres de grups ultres d’animació. La investigació segueix en marxa i no es descarten altres detencions en els propers dies o setmanes.

D’altra banda, en relació amb aquesta mateixa invasió de camp, els Mossos han iniciat una cinquantena de procediments administratius per infraccions a la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)