Espanyol

Mor el llegendari defensa argentí Griffa, que va pujar a 1a amb l’Espanyol el 1970

Fins i tot Franco el va advertir de no jugar amb joc quan estava a les files de l’Atlético

Tota una llegenda del futbol argentí, Jorge Griffa, va morir ahir als 88 anys a Rosario. És recordat sobretot per la seva etapa a l’Atlético de Madrid (1959-1969), on es va convertir en tota una icona del club als anys seixanta pel seu estil agressiu en defensa, fet que enamorar a l’afició de l’equip. El 1969 va fitxar per l’Espanyol, que estava a 2a, i va col·laborar en el retorn de l’equip a primera divisió. A Sarrià va jugar-hi la seva última temporada com a professional (1970-71).

A les files de l’Atlético va aixecar una lliga (1966), tres copes (1960, 1961 i 1965) i una Recopa (1962), que en aquell moment va suposar el primer títol europeu del club. En aquell moment també va ser l’estranger amb més partits a l’equip. La seva lluita, sempre ferotge, sobre la gespa contra els davanters rivals el va portar a viure una de les anècdotes més divertides de la seva llarga trajectòria. Després d’un partit a San Mamés va acabar a comissaria perquè es va escalfar també contra l’afició local. Uns dies després el club tenia una visita oficial a Franco a El Pardo. El dictador no només va reconèixer Griffa sinó que el va alertar de no tornar a muntar mai més un altre sidral com aquell.

Amb la selecció argentina va guanyar la copa Amèrica del 1959 però al seu país és reconegut sobretot per la seva tasca com a entrenador a Newell’s Old Boys i a Boca Juniors, on va descobrir i fer debutar algunes de les grans llegendes del futbol del seu país, com Valdano, Batistuta i Carlos Tévez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)