Espanyol

Factor Braithwaite: victòria i pitxitxi

Espanyol. Un doblet del danès reactiva l’equip de Ramis i el situa a ell com a màxim golejador de segona divisió (11 gols)

Espanyol 2 Vila-real B 1

ESPANYOL:Fernando Pacheco; Omar El Hilali (Óscar Gil, 64’), Sergi Gómez, Fernando Calero, Brian Oliván; Pol Lozano (José Gragera, 85’), Álvaro Aguado (Keidi Bare, 73’), Javi Puado, Edu Expósito (Salvi Sánchez, 64’); Pere Milla (Keita Baldé, 73’) i Martin Braithwaite.VILA-REAL B:Miguel Morro; Lanchi (Aitor Gelardo, 90’), Antonio Espigares, Pablo Iñiguez, Daniel Tasende; Alberto del Moral (Marcos Sánchez, 90’), Carlo Adriano (Daniel Requena, 81’), Javi Ontiveros, Rodrigo Alonso (Andrés Ferrari, 81’); Álex Forés i Jorge Pascual (Diego Collado, 55’).GOLS:1-0 (17’) Braithwaite. 2-0 (32’) Braithwaite, de penal. 2-1 (38’) Álex Forés.ÀRBITRE:Rafael Sánchez López.T.G.:a Omar El Hilali, Fernando Calero, Jorge Pascual, Lanchi.PÚBLIC:18.249 espectadors a l’Stage Front Stadium.

Contra els mals resultats, fórmula Braithwaite. L’Espanyol i Ramis van jugar ahir la seva millor carta, la del pitxitxi, per donar una victòria a una afició enyorada d’alegries. Un doblet de l’internacional danès va donar els tres punts als blanc-i-blaus davant el filial del Vila-real. Victòria i bàlsam tot en un, perquè l’Espanyol no guanyava un partit des del 5 de desembre contra el Valladolid i aquest 2024 havia estat eliminat de la copa contra el Getafe i no havia passat de l’empat a zero al camp del Racing de Ferrol.

Braithwaite va trobar porteria ja en el minut 17, amb un gran gol. El danès va rebre una pilota d’Omar El Hilali, va controlar-la i amb un gest tècnic exquisit amb l’esperó es va desfer del seu rival i es va perfilat per poder connectar un xut duríssim que no va poder aturar Miguel Ángel Morro. Braithwaite va repetir en el minut 32, després de transformar un penal rigorós comès sobre Pere Milla. Dos gols per reactivar l’Espanyol i situar Braithwaite com a màxim golejador de la categoria de plata. El danès hauria pogut fer el hat-trick, però va malbaratar dues grans oportunitats en el contraatac en els últims minuts, amb el Vila-real B bolcat buscant l’empat després que Álex Forés hagués reduït distàncies encara en la primera meitat.

La victòria contra el conjunt groguet talla en sec la pitjor ratxa de resultats de l’Espanyol d’aquesta temporada.