Espanyol

Assaltar Burgos, on ningú no ha pogut guanyar

Espanyol. L’equip de Manolo González té un difícil repte a El Plantío, on guanyar el reforçaria en les posicions d’ascens directe a primera divisió

L’Espanyol ha acumulat problemes fora de casa al llarg de tota la temporada. Tenint en compte això i que el Burgos és el millor local de la categoria, els blanc-i-blaus estan obligats a posar-se en alerta. Malgrat que l’equip de Manolo González sigui segon i el Burgos vuitè, la realitat és que ningú ha pogut assaltar l’estadi de El Plantío. Tot un repte per a l’Espanyol, que obre una nova jornada de la segona divisió (20.30h) ocupant places d’ascens directe.

I és que l’empat del passat cap de setmana contra el Tenerife va fer mal, sobretot perquè dos punts van volar gairebé sobre la botzina. Però va acabar sent un mal menor gràcies als resultats de la resta de rivals. L’Espanyol es manté on vol ser: el més a prop possible del retorn a primera. L’arribada de Manolo González ha aportat un aire nou a l’equip. Dos partits, cap derrota i una imatge diferent. Ara bé, amb una segona divisió tan i tan ajustada, amb una desena d’equips implicats en la lluita per l’ascens. Ningú pot despistar-se.

Pendents de Braithwaite

Si l’Espanyol continua a la part alta de la classificació, en part és gràcies al rendiment d’un futbolista clau: Martin Braithwaite. El davanter danès, autor de 18 gols en la lliga, és un dels noms propis de la prèvia. Una lesió en l’estrena de Manolo González a Saragossa, el va deixar fora de combat. Va ser baixa contra el Tenerife, però podria ser avui a Burgos. “Hi ha opcions que pugui estar, però hem de ser conseqüents i pensar més enllà. Si està perfecte per viatjar i es veu bé, vindrà. Si no, no arriscarem i pensarem en els nou partits que queden”, deia el tècnic blanc-i-blau en la prèvia. Per tant, Braithwaite pot ser-hi, si bé això no implica que jugui. Calero i Rubén Sànchez sí que estaran disponibles després d’haver entrenat amb normalitat durant la setmana.

Al davant, un Burgos que en la primera volta va ser capaç d’esgarrapar un punt de Cornellà-el Prat (3-3). Onze victòries, cinc empats i cap derrota l’avalen a casa seva, on només ha encaixat vuit gols. “És un equip que està fent una temporada molt bona i que competeix molt bé”, va avisar Manolo González, ahir. Guanyar on no ho ha fet ningú seria tota una injecció de confiança que permetria a l’Espanyol mirar-se la jornada amb tranquil·litat.

14 Partits guanyats 14

7 Partits empatats 11

11 Partits perduts 7

40 Gols a favor 49

41 Gols en contra 35

LA PRÈVIA

És un partit complicat. Sobre el paper estem millor en la taula, però no significa res. Hem de sortir amb el ganivet entre les dents
Hem de ser valents, tenir personalitat i posar en valor les coses bones que fem
Manolo González
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)