Espanyol

L’Espanyol s’acomiada de l’ascens directe a Lezama (0-0)

Els blanc-i-blaus empaten el sisè dels últims set partits davant l’Amorebieta, queden a cinc punts del segon classificat quan falta només una jornada i es veuen resignats a afrontar el ’play-off’

L’Espanyol és incapaç de donar continuïtat al triomf de dilluns contra l’Oviedo (2-1), torna a topar amb l’empat -el sisè de les últimes set jornades- davant l’Amorebieta (0-0) i s’acomiada definitivament de l’ascens directe. Els blanc-i-blaus queden a cinc punts del segon classificat quan en resten tres per disputar-se i hauran d’emprendre el llarg camí de la promoció per complir l’objectiu del retorn a primera divisió.

En un partit de poques ocasions, els catalans, que han tingut un domini estèril de la possessió i que han trobat en les incursions de Pere Milla per banda esquerra un dels pocs recursos per fer mal al rival, han completat una primera meitat molt pobra en què només han estat capaços de xutar entre els tres pals en un llançament de falta directa executat per Braithwaite que ha estat rebutjat per Magunagoitia (29’). En els minuts inicials, el danès ha rematat amb el cap una centrada que ha anat directa als guants del porter local, però l’acció havia quedat prèviament invalidada per falta en atac del davanter (7’).

Ja a la segona part, Puado ha enviat a plaer la pilota al fons de la xarxa en aprofitar una centrada lateral de Pere Milla, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc de l’atacant català (59’). Poc després, la rematada de cap de Braithwaite ha sortit per damunt del travesser (64’) i, tot seguit, els de Manolo González han tingut una gran oportunitat d’obrir la llauna. L’esfèrica ha quedat morta dins l’àrea després d’un refús defensiu que ha caigut als peus de Keidi Bare, però el xut encreuat del migcampista albanès, que ha rematat forçat, s’ha perdut per línia de fons i ha sortit a pocs centímetres del pal (66’).

El conjunt dirigit per Jandro Castro ha provocat un bon ensurt cap al tram final quan Dorrio, lleugerament avançat, ha batut Joan García amb el cap des de la frontal de l’àrea petita després de connectar amb una bona centrada de Mier des del carril dret. Finalment, la diana ha estat invalidada per fora de joc (82’).

De ben poc li ha servit a l’Espanyol la seva ratxa -encara vigent- de 15 jornades sense perdre, tenint en compte que en aquesta sèrie només ha sumat cinc triomfs. L’equip perico no ha passat de l’empat en les seves darreres cinc sortides -quatre d’elles sense gols- i n’acumula un total de 18 al llarg del curs. El Llevant, desè classificat, és l’únic conjunt de la categoria que en suma més (19).

L’excés de resultats igualats, així com la dificultat per veure porteria -l’equip s’ha quedat sense marcar en tres dels últims quatre partits- condemnen els barcelonins a afrontar una última jornada a casa (diumenge 2 de juny a les 18:30h) contra el Cartagena, que té la permanència a la butxaca, en què es decidirà el seu rival en les semifinals del ’play-off’. El tercer s’enfronta al sisè, mentre que el quart i el cinquè es veuen les cares. Ara mateix, l’Espanyol (66) és quart, dos punts per darrere l’Eibar (68) i dos per sobre de l’Oviedo (64) i el Racing de Santander (64), tot i que l’Sporting (62), setè, encara és a temps de classificar-se per a les eliminatòries d’ascens.