Espanyol

L’ascens directe no és viable

Espanyol. Empata el sisè dels últims set partits contra l’Amorebieta, queda a 5 punts del segon classificat quan falta només una jornada i es veu resignat a afrontar el ‘play-off’ per pujar a primera

Amorebieta 0 Espanyol 0

AMOREBIETA:Jonmi Magunagoitia, Unai Bustinza, Xabier Etxeita, Josep Gayà, Dani Lasure, Álvaro Núñez, Erik Morán (Jorge Mier, 69’), Kwasi Sibo, Jon Morcillo (Jorge Luis Yriarte, 69’), Josué Dorrio (Ryan Edwards, 84’), Iker Unzueta (Eneko Jauregi, 70’).ESPANYOL:Joan García, Omar El Hilali, Fernando Calero (Sergi Gómez, 74’), Leandro Cabrera, Antoniu Roca (Salvi Sánchez, 46’), Keidi Bare, Álvaro Aguado, Pere Milla (José Carlos Lazo, 84’), Javier Puado (Brian Oliván, 84’), Keita Baldé (Gastón Velázquez, 61’), Martin Braithwaite.ÀRBITRE:Arcediano Monescillo.T.G.:Al local Kwasi Sibo.

L’Espanyol va ser incapaç de donar continuïtat al triomf de dilluns contra l’Oviedo (2-1), va tornar a topar amb l’empat –el sisè de les últimes set jornades– contra l’Amorebieta (0-0) i es va acomiadar definitivament de l’ascens directe. Els blanc-i-blaus queden a 5 punts del segon classificat quan en falten 3 per disputar-se i hauran d’emprendre el llarg camí de la promoció per complir l’objectiu del retorn a primera divisió.

En un partit de poques ocasions, els catalans, que van tenir un domini estèril de la possessió i que van trobar en les incursions de Pere Milla per la banda esquerra un dels pocs recursos per fer mal al rival, van completar una primera meitat molt pobra en què només van ser capaços de xutar entre els tres pals en un llançament de falta directa executat per Braithwaite que va ser rebutjat per Magunagoitia (29’).

En la segona part, Puado va enviar la pilota al fons de la xarxa aprofitant una centrada lateral de Pere Milla, però el gol va ser anul·lat per fora de joc (59’). Poc després, els de Manolo González van tenir una gran ocasió per obrir la llauna. La pilota va quedar morta dins l’àrea després d’un refús defensiu que va caure als peus de Keidi Bare, però el xut encreuat del migcampista es va perdre per la línia de fons i va sortir a pocs centímetres del pal (66’).

El conjunt de Jandro Castro va provocar un ensurt cap al tram final quan Dorrio, lleugerament avançat, va batre Joan García després de connectar amb una centrada de Mier des de la dreta. Finalment, la diana va ser invalidada per fora de joc (82’).

De ben poc ha servit a l’Espanyol la ratxa –encara vigent– de quinze jornades sense perdre, tenint en compte que en aquesta sèrie només ha signat cinc triomfs. L’equip no ha passat de l’empat en les seves últimes cinc sortides i n’acumula un total de divuit al llarg del curs. El Llevant, desè classificat, és l’únic conjunt de segona divisió que en té més (19).

L’excés de resultats igualats, així com la dificultat per veure porteria –tres dels últims quatre partits han acabat sense gols– condemnen els barcelonins a disputar el sempre complicat i imprevisible play-off d’ascens a primera divisió.

ELS VESTIDORS

Si no pugem, serà un fracàs. L’objectiu final és l’ascens i encara hi som a temps
Manolo González
Entrenador de l’espanyol
L’ascens directe s’ha escapat, però tenim ben clar que intentarem pujar com sigui via ‘play-off’
Pere Milla
jugador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)