Esport i política

El sector esportiu català va perdre 1.350 milions durant el 2020

És el resultat d’un estudi elaborat pel Govern per mesurar l’impacte de la Covid-19

Un 73% de les entitats esportives han perdut ingressos l’any 2020 respecte el 2019, segons un estudi que ha encarregat el Govern sobre l’impacte de la Covid-19 en l’esport català i que aquest migdia han exposat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern Meritxell Budó i el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras. El total de la pèrdua s’enfila fins al 27%, cosa que suposa uns 1.350 milions d’euros. Dins el sector, els més afectats són la indústria i el turisme esportiu, les federacions i els clubs, i en tercer lloc els consells esportius. L’estudi només abasta la primera i la segona onada de la pandèmia i, per tant, caldrà conèixer els resultats dels primers mesos del 2021 per tenir el total de l’afectació.

Les conseqüències d’aquesta pèrdua d’ingressos ha provocat l’endeutament de moltes entitats. Segons l’estudi, ara mateix hi ha tres quartes parts de les entitats esportives que ja no tenen més capacitat d’endeutament i el que és més greu fins a un 28% corren el risc de tancament. L’estudi també ha analitzat els àmbits laboral i social afectats per la pandèmia. En l’aspecte laboral, tres de cada deu entitats van perdre treballadors de manera definitiva el 2020 respecte el 2019. D’altra banda, un terç de les entitats han hagut de recórrer a algun ERTO i d’aquestes, dues terceres parts, l’han hagut d’aplicar a la totalitat de la plantilla. Pel que fa l’àmbit social, un 60% d’entitats va perdre massa social i la mitjana d’aquestes baixes va ser d’un 15%.

Més enllà dels més de 81 milions d’euros que la Generalitat ha aportat al sector, la consellera de la Presidència també ha esbossat algunes de les línies d’actuació que haurà de tenir el nou Govern per pal·liar “el cost elevadíssim” que ha patit i està patint el sector esportiu a causa de la pandèmia. En aquest sentit, Meritxell Budó ha criticat que el govern de l’Estat espanyol hagi fet deixadesa de les seves responsabilitats i “ha dedicat zero euros en ajuts directes” al sector.

CRISI

Segons l’estudi un 28% de les entitats esportives corren risc de tancament

LA DADA

Un 73% de les entitats esportives van perdre ingressos el 2020 respecte el 2019
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)