Esport i política

La SGEAF injectarà 11,6 milions a les federacions i consells esportius

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) continua reforçant la reactivació del teixit esportiu català i agilitzant-hi l’arribada de més recursos en un context marcat encara pels efectes de la pandèmia de la Covid-19. Així, el Govern injectarà una nova partida de 11,6 milions d’euros per donar suport a l’activitat realitzada per les federacions i els consells esportius un cop aixecades les restriccions de la pandèmia.

Amb aquest objectiu i per fer costat al sector en la reactivació de l’activitat, el Govern destinarà, en primer lloc, 7,8 milions d’euros a les federacions esportives catalanes i les unions esportives de clubs i associacions per al desenvolupament fet durant la temporada 2020-21 dels següents programes de promoció, competició i alt rendiment: Suport per a l’organització d’activitats esportives no internacionals. Suport per a la participació en activitats esportives no internacionals. Suport per a la promoció de l’esport. Suport a l’organització i participació en competicions internacionals i a la projecció internacional. Suport a les entitats federades o membres d’una unió esportiva de clubs i associacions. Suport al Programa d’alt rendiment esportiu (Programa ARC).

Si s’afegeix aquesta nova injecció econòmica als 6,1 milions rebuts en ajuts extraordinaris Covid durant aquest any per pal·liar els efectes de l’ajornament o la suspensió des competicions (van beneficiar un total de 67 federacions), les federacions del país hauran rebut aquest 2021 un total de 13,9 milions d’euros, una xifra un 46 per cert superior a la de l’any 2020.

En segon lloc, i pel que fa als consells esportius, aquests ens rebran 3,8 milions d’euros per contribuir al desenvolupament dels programes d’esport escolar següents: Suport a la gestió dels consells esportius, Suport al desenvolupament del Pla Català d’Esport a l’Escola (PCEE), Suport al desenvolupament dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) i Suport al desenvolupament del programa Esport Blanc Escolar (EBE). El Govern també dotarà aquest 2021 de més recursos els consells esportius respecte l’any passat, ja que a banda d’aquests 3,8 milions de la subvenció ordinària, aquestes entitats es van repartir 2,35 milions d’euros en ajuts extraordinaris Covid, de manera que hauran rebut de l’executiu català 6,15 milions, un 23 per cent més que l’any 2020.

“L’esport és part de la solució per sortir més forts de la pandèmia. Té un component saludable, de cohesió social i de benestar molt necessaris per reactivar el país i afrontar el futur. Volem fer de l’esport un pilar del país, i en el context que vivim, aquest aposta és més forta que mai”, assegura la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)