Esport i política

El Senat aprova amb esmenes la nova llei de l’esport

Les seleccions internacionals que ja competeixen ho podran continuar fent i les federacions no hauran de demanar permís per organitzar competicions

El ple del Senat ha aprovat el projecte de llei de la nova Ley del Deporte, amb la incorporació d’una trentena d’esmenes. Ara el Congrés rebrà el text i haurà d’aprovar el definitiu perquè pugui entrar en vigor. La votació final al Senat s’ha resolt amb 133 vots a favor, 109 en contra i 20 abstencions. El Senat ha rebutjat la proposta de vet a la llei que ha presentat Vox..

Entre tots els grups, s’havien presentat 252 esmenes, de les quals s’han aprovat una trentena. Junts per Catalunya n’havia presentat 56, de les quals n’han aprovat set. El grup de Junts ha aconseguit que les seleccions internacionals que ja competeixen a àmbit internacional ho puguin continuar fent. “És necessari garantir l’autonomia de les federacions catalanes sense supeditar-les a les funcions de les federacions espanyoles”, ha assegurat la senadora Assumpció Castellví. Junts assegura també que ha aconseguit que les federacions catalanes no hagin de demanar permís a l’Estat per organitzar una competició esportiva en què participin esportistes internacionals.

Abans de la votació, el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha destacat la necessitat de renovar una norma vigent des de fa 30 anys. “Em semblaria injust que, d’aquest projecte, en quedés la discussió sobre la presència internacional de seleccions autonòmiques. He vist intervencions per les quals es queda curta, i altres d’apocalíptiques. Entenc que el punt d’equilibri que s’ha trobat respon a la necessitat de l’esport al nostre país”, ha dit Iceta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)