Esport i política

La UFEC agraeix les esmenes a la llei de l’esport

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha celebrat l’aprovació al Senat de diverses esmenes proposades per la mateixa UFEC i per CUFADE a la llei de l’esport estatal, després de criticar amb contundència la primera proposta del Congrés. “Les federacions catalanes hem donat exemple en la reivindicació i insistència per millorar la llei, defensar l’esport base i la nostra autonomia i les nostres competències”, ha explicat el president de la UFEC, Gerard Esteva. “Les federacions podem sentir-nos orgulloses de com som, del que fem i amb qui ho fem”, ha afegit Esteva, durant la celebració de la tradicional trobada de Nadal amb representants de diferents federacions, institucions i entitats.

Durant l’acte, a l’antiga fàbrica Damm, la UFEC ha fet entrega de diferents premis per reconèixer la feina de diferents entitats durant aquest any 2022. En aquest sentit, s’ha fet entrega dels diplomes a set federacions i quatre entitats i institucions.

La federació catalana de futbol, que té el rècord de llicències superant ja les 190.000, ha obtingut el reconeixement a la promoció de l’esport federat. Quant a llicències femenines, la federació catalana de basquetbol és qui en té el màxim nombre, assolint aquest 2022 les 27.351. En la tasca de les federacions per afavorir la igualtat de gènere, s’ha reconegut la federació catalana d’handbol, per la posada en marxa del seu programa d’igualtat. La federació catalana d’escacs ha obtingut el premi per l’organització de competicions internacionals, destacant el mundial femení que es va fer a Sitges. La federació catalana d’esgrima ha rebut el reconeixement pel seu centenari. També s’ha premiat la federació catalana de hockey, en reconeixement a la seva projecció audiovisual, que amb l’aposta pel projecte Esportplus ha digitalitzat 11 instal·lacions i permès la retransmissió en directe de 2.200 partits en una temporada. I la de petanca, per la promoció de l’esport federat.

Un dels reconeixements institucionals al suport a l’esport català ha estat per a l’asseguradora Mutuacat. El Partit dels Socialistes de Catalunya i Junts per Catalunya també han rebut un reconeixement al suport de l’esport català i especialment, per la seva defensa de les esmenes sobre la Ley del Deporte.

La Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física també ha rebut un reconeixement al suport de l’esport català. En la seva intervenció, Anna Caula ha recordat la importància de treballar l’esport circular, “retroalimentant-nos i apostant per polítiques de recursos, campanyes de promoció de l’esport i millores en equipaments”. Caula també ha fet referència a les esmenes a la Ley del Deporte: “Ha estat un treball conjunt realitzat durant molts mesos per teixir aliances i millorar una llei que podia ser recentralista”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)