Esport i política

Esportcat augmenta 1,5 milions l’ajut als clubs esportius

És un increment del 50% respecte a l’any passat, amb una nova línia per a categories inferiors

La Generalitat de Catalunya, a través d’Esportcat, ha augmentat 1,5 milions d’euros l’ajut als clubs esportius. Una de les novetats és que s’obre per primera vegada una línia per a categories inferiors.

L’any passat la subvenció ja es va multiplicar per quatre –amb la partida més alta per a l’esport femení–, fet que va permetre augmentar el nombre de clubs beneficiats, que va passar de 50, el 2021, a 125, l’any passat. Amb l’increment per a aquest any, la previsió és poder arribar a unes 230 entitats.

“Més ajuts, més equips, més territori” és la premissa sota la qual treballa Esportcat. L’ajut s’amplia amb un cinquè programa –“Esport base”– destinat als clubs que han participat, per mèrits propis, en campionats estatals en categories inferiors. “La feina dels clubs és inesgotable. Tenim un teixit esportiu excepcional i volem reconèixer aquesta tasca perquè continuïn apostant per un esport base de qualitat”, ha detallat Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, durant una trobada amb representants de més de 100 clubs, que han conegut de primera mà les principals novetats de la subvenció. “L’èxit de l’esport català sou vosaltres”, ha recalcat Caula.

El director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro, fa balanç de la convocatòria per a clubs del 2022: “Hem fet un salt espectacular. De 50 a 125 clubs per a 30 esports diferents. L’objectiu del Govern és estar al vostre costat i dotar-vos de més eines perquè seguiu amb la feina extraordinària que feu dia a dia”, ha compartit.

La subvenció d’enguany està destinada a clubs de primera i segona divisió femenina de categoria estatal, entitats que hagin assolit el dret de participació per mèrits propis en competicions oficials internacionals prèvies en la temporada esportiva finalitzada, equips que han ascendit a categories estatals per mèrits propis, clubs que han excel·lit en les màximes categories estatals i equips que han disputat fases finals en categories inferiors en campionats o lligues estatals. Les bases es publicaran durant les pròximes setmanes i el tràmit es podrà fer al web d’Esportcat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)