Esport i política

La UFEC presenta les mesures per potenciar l’esport a Barcelona a Elisenda Alamany

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) continua la ronda de presentació de les 50 mesures per a l’esport de Barcelona. La tercera convidada a les ‘Reflexions Olímpiques Catalanes’ ha estat la número dos d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions municipals de Barcelona, Elisenda Alamany. La UFEC i les federacions proposen mesures per potenciar l’esport dividides en tres aspectes: infraestructures esportives; projecció i foment de l’esport; i projecció internacional, “amb l’objectiu de donar capacitat de decisió al sector esportiu, amb millores de les seves infraestructures, i potenciar la seva visió internacional. Barcelona s’està quedant petita per al nostre esport català”, va explicar Gerard Esteva, president de la UFEC.

Doblar pressupost

Elisenda Alamany va aprofitar l’acte per anunciar una promesa relacionada amb l’esport: “Mostrem el nostre ferm compromís de doblar el pressupost esportiu en quatre anys, i passar de vint-i-cinc milions d’euros a cinquanta milions”. També es mostrava preocupada per “la complexitat del que és la Barcelona actual en el seu àmbit esportiu”. “Cal donar prioritat a les infraestructures i a aquells esdeveniments internacionals que deixin un llegat a la nostra ciutat segons els valors, la personalitat i el caràcter barceloní”. Alamany va criticar la “inèrcia que ha agafat la ciutat des dels Jocs Olímpics de 1992” i va anunciar la necessitat de “fer una renovació pel que fa a l’àmbit esportiu, centrant-nos en la innovació”. Respecte al dèficit d’instal·lacions, apuntava: ““Estem en condicions d’explicar i presentar un projecte de transformació urbanística que combini el sector de la salut i l’esport, i que torni a fer brillar Barcelona”. I sobre uns Jocs Olímpics d’hivern a Barcelona, va dir: “Han de respondre a una estratègia dels Pirineus. Han de servir per fer una transformació i per adequar-se a les necessitats i reptes que tenen els Pirineus. Sense això no estaríem fent uns Jocs Olímpics del segle XXI, seguint uns criteris de sostenibilitat i amb la inclusió de l’esport femení”.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)