Esport i política

El Govern anuncia 200 milions per millorar els equipaments esportius de Catalunya

L’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) ha acollit aquesta tarda l’acte “Més esport, més país”, on s’ha presentat la línia d’ajuts que posarà en marxa el Govern per millorar i modernitzar les instal·lacions i equipaments esportius arreu de Catalunya. En aquest sentit, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat un pressupost de 200 milions d’euros en els propers 5 anys perquè es pugui dur a terme totes aquestes reformes, així com també construir noves instal·lacions.

Tal i com ha explicat el cap de l’Executiu, aquest projecte suposa “una posada al dia sense precedents amb el que volem atendre totes les urgències i començar a revertir el dèficit d’inversions de la darrera dècada que ha impedit als ajuntaments fer les obres que necessitaven”. “Moltes instal·lacions esportives necessiten posar-se al dia, inversions per ampliar-les, arreglar els desperfectes que s’han fet amb el pas del temps i fer-los més adaptats perquè tothom pugui gaudir-los i adaptar-los a les noves necessitats”, ha assegurat Aragonès. Aquesta iniciativa “volem que sigui un punt d’inflexió que contribueixi a l’augment de la pràctica esportiva per tot el que l’esport ens aporta a nivell de salut, valors i cohesió social”, ha conclòs.

En concret, les línies d’ajuts van dirigides a quatre àmbits d’actuació. En primer lloc, al manteniment, condicionament, reparacions i millores dels equipaments esportius de tots els municipis del país. En segon lloc, es preveu obra nova a totes les comarques del país. També es vol donar resposta a les necessitats específiques en equipaments singulars que tenen una manca clara d’instal·lacions. I, finalment, s’oferiran línies de crèdit extraordinàries mitjançant l’Institut Català de Finances (ICF) per arribar al teixit de clubs i federacions, que com a entitats privades sense ànim de lucre gestionen els seus propis equipaments esportius.

La consellera Vilagrà ha recordat que amb aquest projecte “aconseguim donar una resposta molt potent a una demanda unànime dels consistoris davant una mancança d’inversió en instal·lacions esportives en la darrera dècada”. En aquest sentit, Vilagrà ha afegit que “amb l’actual xarxa d’equipaments esportius no podem donar cobertura a totes les demandes de les persones, de les entitats esportives ni tampoc a l’increment de demanda, per exemple per l’augment de la pràctica esportiva femenina”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)