Esport i política

El Govern ret homenatge als èxits dels clubs catalans

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha encapçalat aquesta tarda l’acte de reconeixement als èxits esportius dels clubs catalans de la temporada 2022-2023 i ha afirmat a tots els presents que “ens feu sentir orgullosos de l’esport català”. Amb aquest acte, el Govern ha reunit els equips classificats en primera i segona posició de les diferents lligues i ha reconegut el talent català en les 22 modalitats on s’han aconseguit aquests èxits. En concret, aquesta temporada, 43 equips catalans han assolit 60 èxits esportius en competicions internacionals i estatals.

El cap de l’Executiu ha aprofitat la seva intervenció per felicitar els esportistes per les seves victòries i els ha recordat que “sou referents”. Tal i com ha explicat, “avui reconeixem els èxits esportius dels que heu arribat al màxim nivell de les vostres competicions, però avui també vull fer extensible aquest reconeixement a la resta de clubs i esportistes del país que encara no han aconseguit aquests èxits”. “Vosaltres el hi ensenyeu com s’ha de fer”, ha afegit.

En paraules del president de la Generalitat, “un país no és una suma d’individus que transitem sols, som persones i ciutadans que vivim conjuntament i per això són tan importants els valors de l’esport”. Concretament, 17 femenins, 19 masculins i 7 mixtes. Clubs que formen part del teixit esportiu català que, segons ha compartit la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, fa de Catalunya un “país ric, respectat i pròsper”. La consellera ha reiterat la importància de felicitar i donar visibilitat “a l’esforç i al talent, al treball conjunt d’esportistes, entrenadores i entrenadores i quadres directius que representeu cada municipi a nivell nacional, estatal o internacional”, ha remarcat, i que “situa el país a primera línia mundial”.

Tanmateix, la consellera Vilagrà també ha volgut posar èmfasi en el paper de l’esport com a eina transmissora de valors com ara “la tenacitat, el coratge, la capacitat de superació o el treball en equip”. En aquest sentit, ha ressaltat la importància d’aquestes entitats per “ajudar a vertebrar cada barri, cada ciutat i, per extensió, el país, des de ben petits”. “Més esport és sinònim de més educació, salut, cohesió, inclusió... en definitiva, més país”, ha remarcat.

L’any passat, el Govern ja va agrupar els primers equips classificats. Aquest 2023, s’ha volgut ampliar a segons classificats per, també, ressaltar la dificultat d’aquesta fita. “És un reconeixement a les vostres trajectòries i vivències. Situacions molt diverses que ens parlen de passió, esforç, inclusió i talent, paraules que tan bé defineixen l’ADN esportiu català”, ha completat Laura Vilagrà Pons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)