Esport i política

Es presenta la Unió d’Esports de Catalunya, la sinergia entre les federacions i els consells

La sala d’actes del Foment del Treball Nacional ha estat la seu de l’acte de presentació de la Unió d’Esports de Catalunya, el gran paraigües de l’esport català fruit de l’acord entre la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), que ha reunit més de 150 autoritats.

La Unió d’Esports de Catalunya vol esdevenir la unitat referent del conjunt del sector esportiu català per enfortir i promoure el desenvolupament de les polítiques esportives tot protegint el sector i garantir el dret a l’activitat física i esportiva de la ciutadania. Representa 43 consells esportius, 71 federacions, 1.100.000 esportistes, més de 1.000 tècnics i tècniques titulats i 12.000 clubs i entitats d’àmbit esportiu.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència de Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya; Jaume Domingo i Planas, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, i Anna Caula, secretària general d’Esports de la Generalitat.

Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i president de la Unió d’Esports de Catalunya, ha afirmat que “tenim un sector unit, compromès, treballador i amb ganes de treballar. Us empenyem a seguir fent de Catalunya un referent esportiu i agraïm a tots per fer possible la creació d’aquesta unió”. Per la seva part Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) i vicepresident de la Unió d’Esports de Catalunya, ha assegurat que “aquesta unió ha nascut amb la clara convicció que hi ha en joc un interès superior, el desenvolupament i modernització de l’esport a Catalunya. Des de la diversitat de les federacions i consells esportius treballarem incansablement perquè la Unió d’Esports de Catalunya faci possible un futur millor per l’esport català i pel nostre país”.

L’acte de presentació ha comptat amb dues taules rodones on s’ha debatut sobre l’actual sistema esportiu català i s’han proposat estratègies per a la seva millora. La primera taula rodona, “La proximitat, un valor de la Unió d’Esports de Catalunya”, ha comptat amb Maribel Zamora, presidenta de la Federació Catalana de Voleibol; Patrícia Illa, regidora de barris, civisme, formació professional, esports a l’Ajuntament d’Igualada; Jordi Merino, president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya; Jaume Mora, president del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona.

La segona, titulada “La UEC, un instrument de País”, ha consistit en un debat entre els exsecretaris general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya Anna Pruna, Manel Ibern i Gerard Figueras. Han tractat el paper que ha de jugar la UEC a la Catalunya actual i com ha de convertir-se en una peça clau per a la construcció d’un nou model de govern esportiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)