Esport i política

L’assemblea de la UFEC aprova tots els punts per unanimitat

L’assemblea general ordinària de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha aprovat tots els punts de l’ordre del dia per unanimitat. El president de la UFEC, Gerard Esteva, ha destacat “la gran implicació de tothom per continuar creixent i reivindicant l’eficiència i eficàcia nostra, de les federacions esportives de Catalunya i dels nostres clubs federats”.

Segons s’ha explicat durant l’assemblea, els serveis a federacions i clubs que ofereix la UFEC han suposat un estalvi per a les entitats de més d’un milió i mig d’euros el 2023, juntament amb el servei de bestretes amb un valor de 5 milions d’euros. ‘L’Univers UFEC’ ha tancat l’any amb uns ingressos de 20.632.233,10 euros i té una previsió de 21.412.794,15 al 2024.

A més, els projectes coorganitzats per la UFEC i les federacions catalanes del 2023 van assolir els objectius de projectar, promocionar i difondre el potencial de l’esport català a través de la 26a Festa de l’Esport Català; la I Festa de l’Esport Femení; el 2nd IWISC (International Women in Sports Congress); la 4a edició de la Fira de l’Esport Català; la 3a Setmana Catalana de l’Esport; i la 2a Lliga Catalana d’eSports.

D’altra banda, continua l’aposta per l’àrea estratègica d’internacionalització, amb l’objectiu d’augmentar la presència de l’esport català establint aliances amb organitzacions internacionals; i organitzant esdeveniments esportius a Catalunya amb projecció global i desenvolupant programes d’intercanvi.

El lideratge esportiu femení també ha estat present el 2023 amb l’organització de la quarta edició del WESE (Women Executive Sports Education), el primer postgrau presencial de lideratge esportiu femení; i el projecte europeu GAP Women. En l’àmbit institucional, s’ha continuat defensant els drets del sector esportiu, a banda de fomentar l’ús del català en l’esport juntament amb Òmnium Cultural amb una exitosa campanya d’adhesions.

El president, Gerard Esteva, ha exposat als presidents i presidentes de les federacions l’objectiu de reforçar l’aposta de la UFEC pels projectes del 2024, amb l’organització d’una nova edició de la Setmana Catalana de l’Esport, la Fira de l’Esport Català, l’edició d’hivern de la Fira de l’Esport Català, i la Lliga Catalana d’eSports. També s’ha presentat el projecte de promoció dels esportistes olímpics i paralímpics catalans que disputaran aquest estiu els Jocs de París.

L’assemblea ha servit també per fer l’entrega de la tradicional insígnia d’argent de l’entitat a Francisco García i Rodríguez i Ramon Ibañez, expresidents de la Federació Catalana d’Halterofília; Joan Ollé i Bartolomé, expresident de la Federació Catalana d’Automobilisme; Miquel Ojeda i Ciurana, expresident de la Federació Catalana d’Esgrima; Marina Gómez i Hernández, expresidenta de la Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual; Josep Giménez i Maluenda, expresident de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física; Joan Josep Ayuso, expresident de la Federació Catalana de Futbol Americà; i Amar Saeed, expresident de la Federació Catalana de Criquet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)