Internacional

El triomf és l’única via per retornar la calma

Grup B. Espanya, encara convalescent per l’acomiadament de Lopetegui, s’enfronta a una Portugal perillosa que vol aprofitar el desencís dels de Hierro

Encara en fase d’assimilació de l’enorme tsunami que va provocar l’acomiadament de Julen Lopetegui, Espanya debuta avui en el mundial amb un partit duríssim, contra la Portugal de Cristiano (20 h, Telecinco), una pedra de toc ideal per veure en quin estat d’ànim està la selecció ara dirigida per Fernando Hierro. “No crec que el que ha passat hagi afectat els jugadors. Les circumstàncies són les que són, però no ens queda cap altra via que girar full i mirar de recuperar la normalitat”, va afirmar ahir el tècnic espanyol, que va recordar que fa molt de temps que l’equip està treballant el duel contra Portugal. “Els jugadors estan preparats i il·lusionats. Es veurà l’Espanya de sempre.” I en una mateixa línia es va mostrar Ramos, que, davant l’allau de preguntes que va rebre en referència al terratrèmol de dimecres, va mantenir el mateix discurs de Hierro, el de mirar de centrar l’atenció en la pilota. “No crec que sigui el moment de posar el dit a la nafra. Espanya està per damunt de qualsevol nom. Com abans girem full, millor”, va afirmar el capità de la selecció estatal, que va tancar la roda de premsa amb una mostra d’intencions. “Em vull acomiadar amb un somriure, ja que això sembla un tanatori i demà [per avui] comença el mundial.”

Tot i el discurs de Hierro i de Ramos, el cert és que en les hores prèvies al Portugal-Espanya s’ha parlat molt poc de futbol. El nou seleccionar, això sí, va admetre ahir que respectarà la feina feta per Lopetegui, el que va donar a entendre que l’onze serà l’esperat, amb Busquets, Thiago, Isco, Silva i Iniesta en el centre del camp, amb Diego Costa en la punta de l’atac i amb l’únic dubte de si el lateral dret, amb Cristiano Ronaldo per la zona, serà Odriozola o Nacho. Pel que fa a Portugal, tot indica que en els darrers amistosos Gustavo Guedes ha acabat de convèncer a Fernando Santos per ser l’acompanyant de Ronaldo en la línia ofensiva, mentre que la sala de màquines serà cosa de Bernardo Silva i Moutinho.

Es volen sumar a la festa

En l’altre partit del grup, el de les ventafocs, el Marroc i l’Iran buscaran tres punts que els permetin sumar-se a la lluita pels vuitens, ja que perdre pràcticament voldrà dir adeu al mundial tot just començar. El favorit és el Marroc, que arriba al duel després de sumar quatre triomfs i un empat en els amistosos preparatoris, i amb Belhanda, Ziyech i Boutaïb en bona forma. L’Iran, per la seva part, se sent inferior, però no per això pensa tirar la tovallola. “No puc prometre la victòria, però sí que ho donarem tot. Tenim bons jugadors i estem preparats”, va afirmar ahir Carlos Queiroz, el selecció de l’Iran.

LES FRASES

No ens queda cap altra via que girar full i mirar de recuperar la normalitat
Fernando Hierro
seleccionador d’espanya
Espanya és un equip consolidat, amb un estil definit. No canviarà de la nit al dia
Fernando Santos
seleccionador de portugal
No crec que sigui el moment de posar el dit a la nafra. Com abans girem full, millor
Sergio Ramos
capità d’espanya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)