Internacional

Repte argentí, somni islandès

Grup B. L’‘albiceleste’ arrenca contra una Islàndia que jugarà “el partit més important de la història del país”

És l’hora. Pràcticament sense preparar-se, o com a mínim de portes enfora, després que es cancel·lés l’amistós contra Israel i amb la golejada contra la feble Haití com a única referència recent, l’Argentina es posa a caminar a Rússia 2018 després d’una fase de classificació tortuosa. L’albiceleste, d’un dels països amb més tradició futbolística del planeta, posa a la balança les seves pors i les seves il·lusions i calibra si realment pot somiar davant la minúscula Islàndia, que amb tan sols 300.000 habitants es convertirà en el país més petit demogràficament a participar en una copa del món. “Nosaltres serem 40 milions”, va exclamar ahir el seleccionador argentí, Jorge Sampaoli, que des de la seva arribada al càrrec no ha amagat la seva subordinació envers la figura de Messi. “Hem d’entendre què necessita ell i què necessiten els seus companys a cada moment. A Leo el veig molt bé, molt il·lusionat. Amb les seves condicions, no hem de pressionar molt, només disfrutar-lo’”, va dir el tècnic de Rosario, que va confirmar un onze en què es corrobora la seva marxa enrere, deixant a la banqueta un futbolista de talent com Giovani lo Celso i conservant un mig del camp menys creatiu amb l’entrada de Lucas Biglia al costat de Mascherano. A més, també va aclarir que l’encarregat de substituir el lesionat Lanzini serà Maxi Meza, un dels debutants en una copa del món. “Està a l’altura dels companys amb els quals comparteix vestidor”, va dir Sampaoli.

“No tinc cap fórmula per aturar a Messi. Ell fa gols contra tothom, així que simplement intentarem estar junts, ser un equip”, va aclarir Heimir Hallgrimsson, que després d’haver format part de la històrica participació islandesa en l’Eurocopa de França fa dos estius, encapçala ara l’expedició dels víkings, amb una recepta similar a la d’aleshores i després d’haver accedit per primer cop a un mundial després d’haver-se imposat en un grup en què compartia ambicions amb Croàcia, Turquia o Ucraïna. “És el partit més important de la història del futbol islandès”, va dir Hallgrimsson.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)