Internacional

Rafa Márquez serà història dels mundials

Grup F. El defensa mexicà pot jugar la seva cinquena copa del món i igualar Carbajal, Matthäus i Buffon

Rafa Márquez (Zamora, Michoacán, 13-2-1979) pot entrar a Rússia en el selecte grup de futbolistes que han disputat cinc mundials i del qual actualment només formen part el porter mexicà Antonio La Tota Carbajal (1950, 1954, 1958, 1962 i 1966), l’alemany Lothar Matthäus (1982, 1986, 1990, 1994 i 1998) i el porter italià Gianluigi Buffon (1998, 2002, 2006, 2010 i 2014). L’excentral del Barça, equip amb qui entre d’altres títols va guanyar quatre lligues i dues Champions, ha anunciat que el mundial serà la seva última competició i que no tornarà a jugar mai més amb l’Atlas, equip amb el qual va debutar com a professional i també va jugar el seu últim partit el passat mes d’abril, després de passar també pel Mònaco, el Red Bulls de Nova York i el Verona.

Tot i haver anunciat ja la retirada, el seleccionador mexicà, Juan Carlos Osorio, va decidir incloure Márquez en la llista definitiva de 23 jugadors, amb 39 anys. Osorio té molt clar tot el que li pot aportar el Kaiser de Michoacán. “Rafa ens dona moltes les coses. La seva experiència, la seva capacitat per liderar el vestidor, la seva polivalència, que fa que pugui jugar tant de central com davant de la defensa i el seu bon joc aeri”, va explicar el tècnic quan va justificar la convocatòria del veterà futbolista mexicà.

Problemes

Márquez, que suma setze partits mundialistes i és l’únic defensa que ha marcat en tres mundials (2006, 2010 i 2014), arriba a Rússia esperant superar per primera vegada els vuitens de final. I ho fa també, envoltat de polèmica. Márquez destaca en la selecció mexicana en tots els entrenaments per portar una samarreta diferent a la de la resta de jugadors. Tots llueixen publicitat. De Coca-Cola, de Movistar i del banc CitiBanamex. Ell, no. La seva samarreta està neta. Per quin motiu? El mes d’agost del 2017, l’oficina de control d’actius estrangers del Departament del Tresor dels Estats Units el va incloure en una llista de persones que tenen relació amb el narcotràfic. Concretament, acusen Márquez de ser un testaferro del narcotraficant Raúl Flores, que va ser detingut durant el mes de juliol de l’any passat i va ingressar en una presó. A Márquez se li va retirar el visat per entrar als Estats Units. A més, va perdre el patrocini d’empreses com Nike i Gillette. I és que cap empresa dels Estats Units pot fer negocis amb les persones que apareixen en l’esmentada llista. També per aquest motiu, Márquez no llueix publicitat amb la selecció mexicana i tampoc apareix en les zones mixtes en què hi ha panells de publicitat. Si ho fes podria comportar problemes a la federació mexicana.

GOLEJADOR

És l’únic defensa que ha marcat un gol en tres mundials: 2006, 2010 i 2014

RETIRADA

Amb 39 anys, ha anunciat que penjarà les botes quan Mèxic jugui el seu últim partit

LLISTA NEGRA

El Departament del Tresor dels Estats Units el relaciona amb el narcotràfic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)