Internacional

Dinamarca aprofita la manca de pólvora de Perú (1-0)

Grup C. Els europeus aprofiten una contra a la segona part per superar un rival que desaprofita fins i tot un penal assenyalat pel VAR en el primer partit en un mundial després de 36 anys

• Yussuf Poulsen després de fer el primer gol de Dinamarca EFE.
  • VÍDEO: El gol de Dinamarca contra Perú

Perú duia 36 anys sense disputar un partit de mundial i el retorn ha tingut un desenllaç cruel, amb massa ocasions fallades, penal inclòs, en la derrota contra Dinamarca 1-0.

Perú s’ha mostrat superior a Dinamarca, però li ha faltat punteria. Els europeus han tingut més la pilot a la primera part, però tot el perill ha estat dels americans. Christian Cueva, Advincula i Farfán han trobat una gran resposta de Schmeichel en ocasions clares de gol, però al més clara ha tingut el VAR de protagonista per segon cop en el dia. A tocar del descans, Cueva ha entrat a l’àrea i en retall ha estat escombrat. Bakary Papa Gassama ha donat ordre de seguir jugant, però li han xivat que calia revisar la jugada. La comprovació pel VAR ha dut l’àrbitre gambià a indicar els onze metres, però el penal de Cueva se n’ha anat als núvols. El jugador peruà ha marxat cap al vestidor plorant al descans.

La segona part ha començat amb la mateixa dinàmica. Edison Flores ha perdonat el primer gol i en el minut 59 una contra de Dinamarca ha deixat la pilota a les botes d’Erikssen, que l’ha donada en profunditat a Yussuf Poulsen, que ha marcat amb un xut creuat. Perú ha tingut l’opció d’empatar d’immediat, però de nou ha aparegut Schmeichel en un mà a mà amb Edison Flores. A pilota aturada Martín Farfán s’ha quedat a mil·límetres d’empènyer l’esfèrica al fons de la xarxa i Guerrero d’esquenes a porteria s’ha tret un toc d’esperó que s’ha perdut fregant el pal. No hi havia manera i en 83’ Schmeichel ha tret amb el peu la rematada de Farfán quan els americans cantaven ja el gol. Acte seguit, Erikssen ha pogut sentenciar, però Gallese ha desviat el xut final del cervell del Tottenham