Internacional

Sense Ibra, però amb VAR

Grup F. Suècia va jugar la carta del videoarbitratge per superar Corea del Sud gràcies a un gol de penal de Granqvist i s’estrena amb victòria en el retorn a un mundial dotze anys després

El videoarbitratge continua sent protagonista en aquest inici del mundial. Suècia va aferrar-se ahir a la carta del VAR per debutar amb victòria contra Corea del Sud. Primers tres punts en el retorn dels nòrdics a una copa del món dotze anys després i primer triomf en una gran cita post era Ibrahimovic.

El botxí d’Itàlia en la repesca va sumar la seva primera victòria gràcies a un gol des dels onze metres del seu capità Andreas Granqvist (65’), una de les cares conegudes pels aficionats russos. El central del Krasnodar no va fallar la pena màxima, enganyant per complet Cho Hyun-Woo, fins aleshores un dels destacats del partit. El penal de Kim Min-Woo, que acabava d’entrar al camp feia només tres minuts, a Claessen, va ser clar, però al col·legiat José Antonio Aguilar (El Salvador) el va assenyalar després de ser avisat per l’auricular i de la posterior consulta televisiva. Revisió, rectificació i gol.

Amb l’1-0 Suècia va entrar en l’escenari de partit en el qual se sent més còmode. Tot el rigor defensiu mostrat en l’eliminatòria contra Itàlia traslladat a l’última mitja hora del partit d’ahir contra Corea del Sud. Des del gol dels suecs, una única acció clara de gol a favor dels asiàtics. Va ser molt clara, això sí, però la rematada de cap sol al punt de penal de Hwang Hee-Chan va marxar desviada a l’esquerra de la porteria d’Olsen (91’).

Ni tan sols l’entrada al camp de l’exblaugrana Lee Seung-Woo, ara a l’Hellas Verona, va servir als coreans per crear perill real contra la porteria d’Olsen. La velocitat de Son va ser la principal arma de Corea durant tot el partit però quan al talentós futbolista del Tottenham se li va acabar la benzina, allà es va acabar Corea.

Suècia va ser millor. Sòlida en el terreny defensiu i amb arguments ofensius quan li va tocar generar en atac abans del gol. Berg, l’home referència en punta, va mantenir un duel vibrant amb el porter coreà. La titularitat de Cho Hyun-Woo sota pals va ser la gran sorpresa de l’onze de Corea. Abans del partit el seleccionador Shin Tae-Yong va sorprendre afirmant que en els últims amistosos havia canviat els dorsals dels seus futbolistes perquè “als europeus els costa identificar els asiàtics”. Frase textual que entra directa a l’hemeroteca d’aquest mundial. En tot cas el que segur no esperava Jan Olof Andersson era la titularitat del qui a priori havia de ser el tercer porter de Corea en aquest mundial. Cho Hyun-Woo va ser l’escollit i ahir va demostrar els motius. Partidàs del porter del Daegu. Un malson constant per a Berg i companyia. Que Corea arribés amb opcions de sumar algun punt fins al final del partit només s’explica des de la bona actuació del seu dorsal 23. Enorme va ser per exemple l’aturada que li va fer a Berg en el minut 20 de partit, salvant amb el genoll la rematada del davanter suec en l’u contra u. Ja sense la presència de Park Joo-Ho en el terreny de joc –va marxar per lesió abans de la mitja hora de joc–, Koo Ja-Cheol va rematar de cap al lateral exterior de la xarxa d’Olsen en la millor oportunitat per als coreans en el primer temps.

I a la segona meitat, més repertori a càrrec del porter coreà, desfent el perill en una falta lateral servida des de l’esquerra de l’atac per Suècia. Haver aturat el penal l’hauria elevat a heroi nacional, però va ser Granqvist qui va encertar. Amb la victòria, Suècia empata a punts amb Mèxic, en un grup enverinat per la punxada de l’actual campiona del món. Pròxim partit, Suècia-Alemanya.

EL RIGOR DE SUÈCIA

Els nòrdics van deixar una imatge d’equip sòlid, com ja havien mostrat contra Itàlia

SORPRESA A COREA

Cho Hyun-Woo, que partia com a tercer porter, va ser titular. El millor dels asiàtics

EMPAT AMB MÈXIC

La victòria de Suècia és or en un grup enverinat per la desfeta d’Alemanya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)