Internacional

Suárez despulla Rússia

Grup A. El davanter del Barça obre la golejada de l’Uruguai contra els amfitrions, que fallen en el seu primer partit contra un rival fort. Els sud-americans acaben com a primers de grup

Si critiques Luis Suárez, sempre pots quedar en evidència. El davanter blaugrana no va estar bé en el primer partit de la selecció de l’Uruguai a Rússia. Se’n va qüestionar l’estat de forma, i la resposta de Luis Suárez ha estat fer un gol en cada un dels dos partits següents. El d’ahir va servir al combinat que dirigeix Óscar Washington Tabárez per obrir el marcador contra Rússia i certificar la tercera victòria en tres partits i la primera plaça del grup A. De passada, va frenar les il·lusions dels amfitrions, que van rebre tres cops en la primera part dels quals no es van saber aixecar, i van perdre el primer partit en el seu Mundial, un partit que havia de servir per decidir la primera plaça del grup, amb les dues seleccions ja classificades després de la segona jornada, i per mesurar les forces russes.

Els amfitrions havien arribat al mundial amb molts dubtes, però van golejar en els dos primers partits. Primer l’Aràbia Saudita i després Egipte, omplint d’esperança tot el seu poble. Contra l’Uruguai tenien una prova de foc, que no van superar. Era el primer partit dels russos contra una selecció potent, i va quedar clar que encara els falta per arribar a aquest nivell.

El seu seleccionador, Stanislav Txertxesov, va reservar d’inici algun dels seus millors jugadors per als vuitens de final, com Golovin, l’home amb millors idees dels russos en els dos primers partits. I va donar entrada al gegant Dziuba, per exemple. L’Uruguai va reservar més, però de menys qualitat. Luis Suárez i Cavani hi van ser des del començament, i tots dos van marcar el seu gol. El blaugrana ho va fer aviat. Ell va protagonitzar un contraatac que va acabar amb una falta sobre Betancur quan entrava a l’àrea. Suárez llança poques faltes llança en el Barça, perquè són patrimoni de Messi. En la selecció se les reparteix amb Cavani. El blaugrana no va fallar en la primera oportunitat, amb un xut ajustat al pal.

El gol de Luis Suárez era el primer cop que rebien els russos en el campionat. En van rebre dos més poc després, quasi de manera consecutiva. En el minut 23, un xut del lateral Laxalt que anava fora el va desviar Txerixev i la pilota va acabar a dins de la porteria russa. El jugador del Vila-real estava sent una de les estrelles del mundial, però el d’ahir no era el seu partit. Cinc minuts després del segon gol dels uruguaians, Smolnikov va veure la segona targeta groga i va ser expulsat. Rússia es quedava amb un home menys i el seu seleccionador llençava el partit. No volia encaixar una golejada i va fer entrar un defensa, Mario Fernandes, traient del camp Txerixev perquè descansés pensant en els vuitens.

La segona part, amb tot sentenciat, només va tenir com a al·licient si Edinson Cavani s’estrenava com a golejador en el mundial. Ho va intentar molt, i es va arribar a desesperar, però va tenir premi en el l’últim minut, quan va marcar aprofitant un rebuig d’Akinfeev després d’una rematada de cap de Godín. L’Uruguai tancava el grup com a primer sense haver encaixat ni un gol en tres partits.

CAVANI

Es va estrenar com a golejador en aquest mundial en l’últim minut

RÚSSIA

Va reservar jugadors i va perdre Smolnikov, expulsat per dues targetes grogues
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)