Internacional

Alemanya, cap a casa; Suècia i Mèxic, a vuitens

Grup F. La campiona del món ha perdut per 2-0 contra Corea del Sud, mentre que els escandinaus han golejat 0-3 a Mèxic

Alemanya ha fet història negativa i ha quedat eliminada en la fase de grups per primer cop en la història dels mundials. La campiona del món depenia d’ella mateixa per ser als vuitens però ha estat incapaç de guanyar una Corea del Sud que ha treballat molt. La derrota teutona ha servit a Mèxic per classificar-se, com a segona de grup, tot i la derrota per 0-3 contra Suècia, que passa com a primera.

Alemanya ha controlat el partit i ha jugat molta estona a prop de la porteria de Hyun-woo, però sense gaire perill. Corea del Sud, la selecció que ho tenia més complicat per aconseguir el pas a vuitens, ha deixat molt clar des del primer minut que no posaria les coses gens fàcils. La campiona del món no s’ha acabat de trobar còmode en cap moment, tot i que podria haver marxat al descans amb avantatge al marcador si Werner, Hummels o Goretzka haguessin aconseguit transformar les seves ocasions. Després de la represa, i veient que Suècia guanyava contra Mèxic, els homes de Joachim Löw havien de posar una marxa més, però els hi ha costat molt. Amb el pas dels minuts, els teutons han pogut tancar als coreans com van fer amb Suècia en la segona jornada, quan ja es veien fora del mundial. Només necessitaven un gol per classificar-se, però ni Reus, ni Kroos, ni Hummels, ni Mario Gomez… Alemanya no era capaç de batre Hyun-woo. Se’ls acabava el temps als vigents campions, mentre que Corea del Sud intentava donar l’ensurt definitiu a Neuer, i l’han donat en el temps afegit: Kim ha marcat en la sortida d’un córner, i Alemanya, la vigent campiona del món, necessitava dos gols que no ha aconseguit. De fet, els coreans han sentenciat amb el 2-0 de Son Heung-min, fent impossible la classificació alemanya.

Per la seva banda, Suècia s’ha classificat com a primera del grup F després de guanyar a Mèxic en un partit que no s’ha resolt fins la segona part. En el primer temps, els escandinaus s’han merescut obrir la llauna, sobretot amb ocasions clares de Fosberg i Berg, tot i que Carlos Vela també ha tingut oportunitats per avançar als mexicans. Augustinsson ha fet justícia marcant el primer gol per a Suècia en el minut 51 aprofitant una passada de Claesson, i deu minuts després, Granqvist ha fet el 0-2 des del punt de penal. Mèxic, que va donar la sorpresa en la primera jornada guanyant a Alemanya, es veia fora i buscava el gol amb ganes, però Edson Álvarez ha marcat un gol en pròpia porteria que ha trencat les il·lusions de la Tri. La derrota d’Alemanya en l’altre partit del grup, però, ha donat l’accés a vuitens també a Mèxic com a segona de grup.