Internacional

Tunísia salva l’honor

Grup G. La selecció africana derrota Panamà en un duel que no tenia cap transcendència i torna a guanyar en un mundial 40 anys després

El de Rússia no ha estat el mundial del futbol africà. Cap dels seus cinc representants ha estat capaç de classificar-se per als vuitens de final. Com a mínim, Tunísia va poder acomiadar-se de la copa del món amb una victòria tan merescuda com treballada contra dèbil Panamà, que va buscar durant tot el partit sumar un punt en la seva primera participació en un mundial, però que va acabar cedint davant la millor qualitat dels jugadors de Tunísia.

El seleccionador de Panamà, Hernán Darío Gómez, va dissenyar un pla que li va sortir bé durant molts minuts. Va replegar molt els seus homes buscant que els africans es desesperessin amb el pas dels minuts i poder aprofitar els espais amb un contraatac i la velocitat de Gabriel Torres. Tunísia creava perill amb el seu capità, Khazri, Sliti i Ben Youssef, però cap dels tres estava encertat amb la rematada.

Panamà, en canvi, va marcar en un dels primers xuts que va fer a porteria. I ho va fer gràcies a un rebot. José Luis Rodríguez va engaltar un xut des de trenta metres que va desviar el central Meriah, provocant que res pogués fer Mathlouthi. Si Panamà havia celebrat d’allò més el gol contra Anglaterra, tot i fer-ho quan perdia 6-0, per ser el primer en un mundial, l’alegria encara va ser més gran ahir, ja que significava poder guanyar un partit per primera vegada en una copa del món.

Tunísia, però, es va encarregar de deixar a Panamà sense sumar en una bona segona part en la que va buscar marxar de Rússia amb un honor. El seleccionador panameny va fer entrar un central més per un davanter després del descans per conservar l’avantatge, però als cinc minuts el seu pla va saltar pels aires. Khazri, de llarg el millor del partit, va fer una gran centrada que va rematar Ben Youssef. I va ser el propi Khazri, jugador del Rennes, l’encarregat de culminar la remuntada d’un partit intranscendent, però que va servir perquè Tunísia tornés a guanyar en un mundial 40 anys després.

KHAZRI

Gran partit del jugador del Rennes, amb assistència i gol de la victòria

PANAMÀ

Van somiar amb sumar la primera victòria en un mundial, però no van poder resistir