Internacional

“És el meu últim partit. No ha estat el comiat somiat”

Iniesta i Piqué, adeu a la selecció. El manxec anuncia la seva retirada de ‘la roja’ entre llàgrimes i després de 131 internacionalitats. Piqué, 102

Andrés Iniesta no va poder aixecar, el passat mes de maig a Kíev, la que hauria estat la seva cinquena Champions amb el Barça. El capità va posar punt final a la seva daurada història com a blaugrana amb un altre doblet, però el somni de l’orelluda va esmicolar-se en el naufragi a Roma. Tampoc podrà, ara, aixecar a Moscou, el proper dia 15 de juliol, la que hauria significat la seva segona copa del món. L’heroi de Sud-àfrica va tancar, ahir, el seu cicle amb la selecció entre llàgrimes, després d’una inesperada eliminació en els vuitens de final contra l’amfitriona. Final amarg.

La seva retirada de la roja no és cap sorpresa. Era un secret a veus. Ho va anunciar tot just acabar el partit contra Rússia: “Aquest ha estat el meu últim partit amb la selecció. En l’aspecte individual, s’acaba aquí una etapa meravellosa. No ha estat el comiat somiat, però el futbol té a vegades aquestes coses.”

El rostre desencaixat d’Iniesta després dels penals errats per Koke i Iago Aspas recordava, ahir, la seva cara a la banqueta de l’Olímpic de Roma d’ara fa uns mesos. “És un moment difícil. Estem fotuts perquè no hem estat capaços d’estar a l’altura de les circumstàncies.” “Els culpables som els jugadors perquè som els qui som al camp. Seria fàcil parlar ara de la destitució de Lopetegui i dir que allò va ser fonamental per quedar ara eliminats. Tot té la seva importància, és evident, però al final qui tenia la pilota érem nosaltres.” “La selecció seguirà endavant perquè té jugadors de nivell”, hi va afegir el de Fuentealbilla.

Iniesta deixa la selecció després de 131 partits oficials. Només Xavi (133), Ramos (156) i Casillas (167) han tingut més internacionalitats. Ahir, ho va fer començant el partit des de la banqueta, una circumstància que no es produïa des de feia temps. Iniesta no era suplent amb la selecció espanyola en partit oficial des del 8 de setembre del 2015 contra Macedònia (0-1). L’últim cop que va ser suplent en un mundial va ser el 27 de juny del 2006 contra França (3-1), que també va comportar l’eliminació en els vuitens.

I Piqué, també

Qui també agafa el camí de la porta de sortida és Gerard Piqué. Contra l’Iran, el central va arribar als 100 partits amb la selecció. El d’ahir va ser el número 102 i l’últim. Fa temps que va anunciar que després del mundial ho deixaria. Ho va fer públic el 9 d’octubre del 2016. Ahir, com Iniesta, va transformar el seu penal en la tanda, però les seves mans dins l’àrea a la sortida d’un córner van provocar el gol de penal de Dzyuba. Tampoc el millor final.

LA FRASE

És un moment difícil. Estem fotuts perquè no hem estat capaços d’estar a l’altura
Andrés Iniesta
jugador selecció espanyola
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)