Internacional

El xou de Neymar

El jugador del PSG desnivella el partit de vuitens contra Mèxic signant el primer gol i fent una gran jugada en el segon, de Firmino

Mèxic cau per setena vegada consecutiva en la fase de vuitens de final d’un mundial

El Brasil va de menys a més en el mundial, com en el partit contra Mèxic, i com la seva gran estrella, Neymar. I així ja és, de manera indiscutible, el gran favorit per guanyar el títol, amb el permís de França. La canarinha es va classificar ahir per als quarts de final en un partit en què va ser molt superior a Mèxic, que no va marxar cap a casa golejat gràcies a la gran actuació del seu porter, Memo Ochoa. El combinat de Juan Carlos Osorio va ser fidel a les seves característiques, jugant amb pressió alta i buscant el joc per les bandes, però no va poder superar el cicló en què es va convertir el Brasil durant l’última hora de joc. Els de Tite van estar liderats per un gran Neymar, ben ajudat per Willian i Coutinho, i van enviar Mèxic cap a casa en els vuitens de final d’un mundial per setena vegada consecutiva.

El combinat d’Osorio havia fet una bona primera fase a Rússia i, tot i enfrontar-se amb un Brasil amb molt més potencial futbolístic, arribava al partit amb la il·lusió de superar el mur dels vuitens de final, insalvable en els sis mundials anteriors. La selecció mexicana va sortir atrevida. El veterà Rafa Márquez, que ahir va disputar el seu últim partit com a professional, era la sorpresa d’Osorio. El blaugrana es va col·locar al davant dels centrals per evitar els contraatacs brasilers. Durant els primers 20 minuts, el Brasil es va veure desbordat pels mexicans. Carlos Vela i Lozano creaven molt perill per les bandes, tot i que les seves jugades i centrades no trobaven rematador.

A poc a poc, els brasilers van anar igualant el partit i Neymar en va fer de les seves per la banda esquerra. Ochoa, abans del descans, va evitar el gol del jugador del PSG i una doble oportunitat de Gabriel Jesús i Coutinho. Edson Álvarez patia molt amb Neymar. El lateral mexicà va veure una targeta, i el seleccionador va optar per apartar-lo de la banda després del descans, col·locar-lo allà on jugava Márquez i posar Layún sobre Neymar. El canvi no va sortir bé al tècnic mexicà, perquè ben aviat el Brasil es va avançar. Neymar va iniciar la jugada des de la banda i ell mateix la va culminar a boca de canó després d’una centrada de Willian.

Amb l’avantatge del Brasil, i tot i que els mexicans van buscar el gol, va emergir encara més la figura de Neymar. L’exblaugrana va iniciar el seu xou particular. Grans jugades individuals, uns quants driblatges dels que incomoden els rivals, aguantar la pilota... La seva actitud no va agradar gaire a Layún, que va respondre en algunes jugades amb accions violentes, com una trepitjada en què Neymar va posar més pa que formatge, però que sí que mereixia una targeta, que l’àrbitre no va ensenyar. Neymar va fer patir Layún, i també Osorio, que va criticar durament l’ex-Barça quan va acabar el partit.

Abans de les crítiques, Neymar s’havia encarregat de sentenciar l’enfrontament després d’un ràpid contraatac quan Mèxic buscava l’empat. El jugador del PSG va veure com Ochoa, que abans havia evitat els gols de Paulinho i Willian, va arribar a tocar la seva rematada, però Firmino, que acompanyava la jugada, va fer el segon gol brasiler.

Mèxic, que marxa cap a casa amb el cap ben alt després d’haver jugat a un bon nivell i ser un dels responsables de l’eliminació d’Alemanya en la primera fase, havia comprovat que el Brasil és favorit perquè ho té tot. Al davant, és una selecció letal, amb grans futbolistes com Neymar, Coutinho, Willian i Gabriel Jesús. Però és que, des de l’arribada de Tite a la banqueta, també s’ha convertit en una selecció a la qual és difícil fer gols. Els dos centrals, Miranda i Thiago Silva, estan fent un gran mundial, així com el jugador del Real Madrid Casemiro, que és l’encarregat d’aturar els contraatacs i les jugades de perill dels rivals. La de Casemiro serà una baixa important per a Tite en els quarts de final. El madridista va veure ahir la segona targeta groga i haurà de deixar la seva plaça a Fernandinho.

Un contratemps per a la canarinha, que ha vist com la seva gran estrella, Neymar, no deixa de créixer des que va començar el mundial. Va arribar a Rússia amb poc rodatge després de mesos de lesió i està en el seu millor moment, una garantia per a la pentacampiona.

NEYMAR

Decisiu en els dos gols, també va treure de polleguera el seu marcador

CASEMIRO

Va veure la targeta groga i serà una baixa important per a Tite en els quarts

MÈXIC

Després d’uns bons primers 20 minuts, va ser inferior, però ha fet un bon torneig

MÁRQUEZ

L’exblaugrana, que ha jugat cinc mundials, es va retirar ahir del futbol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)